Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șoferii din București pierd 24 de zile pe an căutând loc de parcare. Soluția Primăriei Sector 5

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că lipsesc parcările din aglomeratul Bucureşti, şoferii pierd anual 24 de zile căutând un loc unde să-şi lase maşinile.

Soluţia vine de la dezvoltatorii de aplicaţii, prin intermediul cărora proprietarii clădirilor de birouri vor închiria cu ora locurile disponibile. Şi centrele comerciale oferă abonamente pentru riverani. Între timp, Primăria sectorului 5 a anunţat că instituie circulaţia pe un singur sens, în zona centrală a oraşului şi sacrifică o bandă pentru parcări.

În Bucureşti, locurile de parcare sunt de 6 ori mai puţine decât maşinile.

Potrivit unor studii, 30% dintre şoferii care circulă în zonele centrale ale unor oraşe aglomerate sunt de fapt în căutarea unui loc de parcare. Stresul este foarte mare pentru că 24 de zile pe an în total le petrecem căutând unde să ne lăsăm maşina.

Asta înseamnă cam un an într-o viaţă de şofer. Soluţiile vin din zona privată, de pildă, o aplicaţie care va fi funcţiona în Bucureşti la sfârşitul verii. Cine are locuri de parcare libere, le poate închiria prin intermediul unei aplicaţii şoferilor care au treabă în zonă.

Citește și
sofer bmw
Sancțiunea primită de șoferița din BMW care a șicanat în trafic un alt șofer, în Vâlcea

Acest sistem funcţionează în vestul Europei. Ca să apară şi la noi, avem nevoie de o sistematizare a locurilor de parcare. Primăria Bucureşti a promis în ultimii ani că va face noi parcări pentru cetăţeni, însă până acum nu a fost construită niciuna. Primăria sectorului 5 a anunţat miercuri o măsură disperată.

Daniel Florea, primarul sectorului 5: "Vom face sensuri unice în toată zona Cotroceni, Antiaeriană, Rahova, unde sunt foarte multe blocuri. Asta înseamnă că vom crea locuri de parcare."

Şi unele malluri au intrat pe piaţa locurilor de parcare. Pe timp de noapte au parcările pustii, aşa că oferă abonamente lunare. Ce-i drept costă 250 de lei pe lună.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult