Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Slujbe în condiții speciale în bisericile din țară, de Înălțarea Domnului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi a fost o zi sfântă pentru creștinii ortodocși de pretutindeni, care au sărbătorit Înălțarea Domnului, la 40 de zile de la Înviere.

În Bisericile din toată ţara au avut loc slujbe în condiţii speciale. Oamenii au ascultat slujba în curtea bisericilor, la o distanță de cel puţin un metru şi jumătate, şi au purtat măşti de protecţie. La prânz, clopotele au bătut în memoria ostaşilor căzuţi pe front.

Credincioșii din toată țara au participat la slujba de Înălțare în condiții speciale, cu masca de protecție. Oamenii au înțeles că trebuie să stea la distanță, așa că cei care nu au mai avut loc în curțile bisericilor au ascultat slujba din stradă.

Credincioasă: „Într-adevăr, este o slujba inedită. Eu aș fi vrut să fie în mod tradițional făcută, dar având în vedere condițiile, ne mulțumim și cu slujba făcută în aer liber”.

Credincioasă: „E o mare sărbătoare pentru noi, creștinii, și nu are importanță că este în biserică sau că este în spațiu, importantă este calitatea slujbei”.

Citește și
IPS Teodosie
VIDEO cu ÎPS Teodosie, ironic la adresa presei: ”Ați venit degeaba! Tot vom împărtăși!”

La biserica Înălțării Domnului din Târgu Jiu, peste 200 de enoriași au participat la slujba ținută în aer liber.

Polițiștii locali s-au asigurat că oamenii respectă distanța recomandată.

De înălțare, gospodinele vopsesc din nou ouă roșii, iar eroii căzuți pe câmpul de luptă sunt pomeniți la slujbă.

Constantin Stoica, preot: „La 40 de zile de la Învierea Domnului, așa cum știm cu toții, pe muntele Măslinilor, Mântuitorul s-a Înălțat la Cer din mijlocul ucenicilor săi. Pentru noi, românii, sărbătoarea de astăzi are o însemnătate deosebită, pentru că este ziua eroilor neamului românesc din toate timpurile, care s-au jertifit pe câmpurile de lupta pentru apărarea țării”.

La prânz, în toată țara au bătut clopotele pentru eroi.

La monumentul eroilor din Galați, unde până anul trecut se adunau sute de oameni, autorități și veterani de război, astăzi au fost zece persoane care au înfruntat ploaia măruntă și au ascultat slujba în aer liber.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult