Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sfânta Maria. Zeci de mii de oameni din Capitală au stat la coadă pentru a se plimba cu vaporașul

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Capitală, sărbătoarea Sfintei Marii a adus în parcuri, încă de dimineaţă, zeci de mii de oameni dornici să profite de ziua liberă şi de vremea frumoasă.

Sfânta Maria. Pe malul lacului Herăstrău au asistat la ceremoniile militare, apoi s-au aşezat la coadă, pentru o plimbare gratuită cu vaporaşul.

La Bucureşti au fost două cozi uriaşe de Sfânta Maria. Una la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, la un pelerinaj cu icoana Maicii Domnului, iar cealaltă la debarcader.

Iniţial, s-a spus că până miercuri după amiaza plimbarea cu unul dintre cele trei vaporașe va fi gratuită, după care o cursă va costa 5 lei. Totuşi, pentru că aproape de ora stabilită erau sute de doritori la rând, organizatorii au hotărât să îi ia fără bani pe toţi. Asta ca să nu stârnească emoţii negative în zi de sărbătoare.

Primii care s-au plimbat pe lacul Herăstrău au fost cântăreţii din fanfara militară, apoi membrii Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul". Aceştia şi-au lăsat pe mal puştile cu baionată, timp de o jumătate de oră.

Citește și
turisti mare
Minivacanța de Sfanta Maria. 5 zile de libere pentru bugetari, începând de miercuri

Din acest punct, familiile care petrec împreună această zi frumoasă, o pot face în tihnă. Îi aşteaptă tonetele cu vată de zahăr, îngheţată, floricele şi porumb fiert. Pentru că, potrivit tradiţiei creştine, deşi miercuri nu este post, trebuie să mâncăm frugal, pentru că este Adormirea Maicii Domnului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult