Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Şcoli închise de Ziua Educaţiei. Elevi din Vaslui au purtat doliu ”comemorând” moartea sistemului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sărac, neperformant şi înapoiat, după cum arată toate statisticile din domeniu, învăţământul românesc sărbătoreşte azi Ziua Mondială a Educaţiei.

Deşi tema din acest an a evenimentului avertizează că dreptul la educaţie înseamnă dreptul la profesori calificaţi, la acest capitol suntem deficitari. Iar discursurile şi manifestările oficiale au trecut discret pe lângă subiect. 

Conform înţelegerii dintre Guvern şi sindicate, vineri nu se fac cursuri, ci fiecare scoală alege prin ce manifestări marchează momentul. În Bucureşti şi alte câteva judeţe, atât copiii, cât şi dascălii stau acasă.

În restul teritoriului, şcolile au organizat festivităţi, ieşiri la muzee sau vizionarea unor spectacole de teatru. La un liceu din Mizil, judeţul Prahova, profesorii i-au îndemnat pe copii să se prindă într-o horă uriaşă. Imaginile care amintesc de vechile demonstraţii comuniste au fost postate cu mândrie pe internet.

Mai independenţi, elevii unei clase din Vaslui s-au îmbrăcat în doliu, pentru a sugera de moartea sistemului de educaţie. Mulţi copii au chiulit de la activităţile organizate cu această ocazie. În schimb, în judeţul Iaşi, elevii au fost chemaţi la cursuri, că de obicei. Iar la Cluj, elevii au vizionat, în majoritatea şcolilor, filme educative sau au participat la întreceri sportive. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult