Scări care se termină în tavan și lipsă de acustică pentru evenimente, într-un cămin cultural din Timiș
Your browser doesn't support HTML5 video.
Acolo, scările interioare placate cu granit ale căminului cultural se opresc în tavan. În plus, nu a fost făcut un studiu acustic şi ar fi nevoie de noi investiţii pentru ca spaţiul să găzduiască şi alte evenimente în afară de nunţi.
Imaginile cu aceste trepte au fost filmate la căminul cultural din comuna Dumbrăvița, judeţul Timiş. În plus, balustrada a fost decupată, urmărind forma tavanului.
Horia Bugarin, primar Dumbrăviţa: „Scările erau prevăzute în prima variantă, ele au rămas acolo nimeni nu a făcut o revenire, nimeni nu a oprit. De ce ai mai rămas în varianta de proiect şi s-au mai şi executat şi placat cu granit sunt nişte aspecte care mie îmi scapă puţin.”
Contactat telefonic de reporterii Ştirilor PROTV, constructorul a declarat că la mijloc ar fi vorba despre o răfuială între fosta şi actuala administraţie locală şi că planul a fost respectat. Proiectul cuprindea o scară care să ducă la o terasă aflată pe acoperişul clădirii. S-a renunţat însă la aceasta din urmă pentru că nu au mai fost bani, iar treptele erau deja turnate monolit. Reprezentanţii firmei care s-a ocupat de lucrări spun că se poate reveni oricând la varianta iniţială.
Între timp, subiectul a stârnit reacţii în rândul localnicilor.
"Nu pot să îmi dau seama de ce se opresc în tavan brusc."
"O prostie, vă daţi seama. Cu banii ăia puteau să facă altceva, puteau să îi investească în alte locuri, în alte spaţii pentru copii, pentru bătrâni şi aşa mai departe."
"Ar trebui să se facă proiectele mai cu cap. Sunt multe proiecte care ar fi putut fi făcute aici în comună, în infrasctructura."
"E science fiction, parcă am trăi pe altă planetă. Tipic românesc, lucruri aruncate aşa după cap, gândite aiurea, nu ştiu, mă depăşeşte chestia asta. S-au aruncat nişte bani."
Actualul primar susţine că scările nu reprezintă singura problemă. Potrivit oficialului, acustica sălii permite doar organizarea unor nunţi acolo, nu şi a unor evenimente culturale.
Licitaţia pentru acest proiect a fost câştigată în 2013, iar lucrările au fost începute cinci ani mai târziu. Valoarea contractului de execuţie se ridică la 7,8 milioane de lei.