Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal pe biletele gratuite în Grecia: ”Vreau să mă bronzez, nu mă vedeţi că sunt verde?”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua a început cu o îmbulzeală la ''Direcția de Asistență Socială” din Bucureşti. Sute de vârstnici au stat la coadă pentru o vacanţă gratis în Grecia, promisa lor de Primăria Capitalei din banii contribuabililor.

Unii dintre cei interesaţi nu aveau nici buletinul la ei, dar tot au făcut scandal că să se înscrie. Oamenii s-au aşezat la coadă înainte ca Direcţia de Asistenţă Socială din Bucureşti, să se deschidă. În ciuda vârstei mulţi au iniţiat lupte corp la corp ca să ajungă cât mai repede în fatza.

Pensionar: Trebuie să răbdăm pentru că .. Doamne fereşte! Pensionar: Lăsaţi-o în pace că e bine aşa. Pensionar: Da merită, că dacă aveam bani nu stăteam pe aici.

Pensionar: Dacă mă duc în Grecia degeaba, nu merită? Fac piscină, baie. Sunt verde, nu mă vedeţi că sunt verde? Reporter: Vreţi să vă bronzaţi? Pensionar: Da, că la noi în România nu se poate.

Pensionar: Cam haos. Slabă organizare. Posibilităţile materiale sunt aşa de limitate că nu mi-am permis niciodată o excursie în Grecia.

Mulţi dintre participanţi mărturisesc că până acum n-au avut ocazia să iasă din ţară.

Pensionar: N-am fost niciodată.. e pentru prima dată, dacă aş reuşi totuşi să pot să merg. Reporter: Aţi văzut Grecia altfel? Pensionar: Decât la televizor şi în poze. Poate cu ajutorul lui Dumnezeu reuşesc şi o văd acum, la 62 de ani. S-ar putea!

Din august până în octombrie 1000 de seniori ar urma să plece în Grecia la Paralia Katerini.

Pentru fiecare, Primăria Capitalei va plăti câte 1435 de lei, suma în care intră transportul cu autocarul, 7 nopţi de cazare, 3 mese pe zi, două excursii, la Meteora şi pe Muntele Olimp, ghid turistic şi medic, plus petreceri tematice.

Pot beneficia de cadoul din partea primăriei toţi cei care stau în Bucureşti de cel puţin un an, au peste 50 de ani, deci pot fi pensionari, şomeri sau salariaţi, dar venitul lunar brut să nu depăşească 1900 de lei. O altă condiţie importantă e să fie sănătoşi, aşa că este nevoie de o adeverinţă de la medic.

Cum prea puţini au citit condiţiile de participare, doar 250 din 970 de doritori au avut dosarul complet. Înscrierile se vor relua luni.

Alexandra Dobre: ''Au reuşit cei care au avut dosarul complet. Majoritatea, chiar dacă au în faţă nu citesc. Gândiţi-vă că nu aveau buletinul, da? Mai voiau să se înscrie pentru mai multe persoane, nu aveau soţul, dar voiau să îl înscrie. Ori nu putem să facem asta. Dacă doamna semnează pentru domnul este fals în declaraţii. "

Deşi bine primită de vârstnici, măsură a fost criticată de activişti.

Oana Preda: ''Este bine pentru oamenii care o să reuşească să meargă în vacanţă pe banii primăriei, dar e rău la Bucureşti care are probleme serioase în care nu se investeşte.''

Primăria va aloca pentru aceste excusii în Grecia aproape două milioane de lei din bugetul municipalităţii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult