Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal la intrarea în Mamaia. Ultim avertisment pentru pescari, pentru a-și demola cabanele construite în apropierea plajei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scandal luni dimineață la intrarea în stațiunea Mamaia, unde zeci de pescari au primit un ultim avertisment pentru a-și demola cabanele construite în apropierea plajei.

În zonă funcționează o asociație pescărească, dar este locul de unde se aprovizionează cu marfă și cherhanalele de la malul mării. Primăria susține că activitățile nu sunt însă autorizate. Terenul este disputat în instanță între două instituții ale statului.

Polițist: „Bănuiesc că știți că acesta este terenul Primăriei Constanța inventariat în patrimoniu printr-o hotărâre de consiliu local din 2005 și, drept urmar,e municipalitatea a decis să desființeze aceste lucrări care sunt nelegale”. Deținătorii celor peste 30 de cabane pescărești din stațiunea Mamaia au primit luni dimineață un ultim avertisment din partea primăriei care a dispus demolarea construcțiilor. Pescar: „Bărcile ne interesează, rămân pe loc, da?”.

Polițist: „Nu, nu rămân pe loc, vă luați absolut tot ce vă aparține”. Pescar: „Care este terenul apelor române? 20 de metri de la mal, de ce mă pune primăria să-mi iau bărcile de acolo?”. Reprezentanții asociației de pescari susțin că au depus două proiecte pentru modernizarea amplasamentului, însă până acum lururile nu au avansat. Florin Vasilescu, administrator pescărie: „Noi, care facem pescuit industrial, și cei care fac pescuit sportiv nu mai avem cum să ne desfășurăm activitatea din cauză că nu mai avem unde să ne ținem bărcile, nu mai avem nimic”. Pescarii spun că acest loc era singurul, între Constanța și Mamaia, unde ei își pot desfășura activitatea. Laurențiu Mirea, președinte Federația Organizațiilor de Pescari de la Marea Neagră: „Micii pescari costieri și ei sunt disperați, vedeți cu bărcile li se spune mâine plecați Potrivit deciziei autorităților, până la sfârșitul lunii martie pescarii trebuie să evacueze zona, altfel buldozerele unei firme constractată de primărie va efectua demolarea. Chiar dacă între Primăria Constanța și Administrația Apelor Române Dobrogea Litoral există un proces, acest fapt nu ar împiedica autoritățile locale să evacueze spațiul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult