Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal între Primaria Capitalei și firmele de dezinsecție, în timp ce bucureștenii sunt ciuruiți de țânțari

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ciuruiți de țânțari, bucureștenii au căzut la mijloc, în scandalul dintre Primăria Capitalei şi firma de dezinsecţie. Deşi oamenii se plâng că parcurile şi zonele verzi sunt invadate de ţânţari, cele două părţi îşi pasează responsabilitatea.

Reprezentanţii firma de dezinsecţie susţin că nu au văzut decât un ţânţar, doi şi că lucrurile stau foarte bine. În schimb, bucureştenii acuza primăria că nu şi-a făcut treaba.

În parcurile şi zonele verzi din capitală este imposibil să stai mai mult de câteva minute fără să fii atacat de ţânţari, mai ales dacă în zone există un luciu de apă. În Cişmigiu, peste drum de Primăria Capitalei, oamenii se plâng ca sunt plini de ciupituri.

Patronul firmei care se ocupă de dezinsecţie în Bucureşti, neagă evidența.

"Prin parcuri, la terase am mai fost, prin cartiere, eu am fost şi gradul de infestare este foarte redus. În unele locuri n-au venit ţânţari absolut deloc, iar în altele aşa unul, doi, dar foarte rari şi aia. Apreciem că în momentul de faţă este bine, este foarte bine", spune Alexandru Badea, reprezentantul firmei.

Citește și
malarie
Statele Unite au aprobat primul medicament care tratează malaria

Şi totuşi ”acum e belea mare. în permanenţă trebuie să facem mişcări, în permanenţă te scarpini aici, aici. Mulţumim primăriei pentru grija care ne-o poartă, să facem mişcare”, spun cetățenii.

Timp de o lună şi jumătate, tratamentele au lipsit, recunosc responsabilii. Pentru asta, primăria a dat vina pe firma care se ocupă de dezinsecţie. În schimb, reprezentanţii companiei au susţinut că nu au primit aprobare pentru tratamente.

”Compania a făcut câteva solicitări şi ele au fost negate şi dacă nu este aprobarea administraţiei, nu se poate executa contractul, exact ca şi la alte proiecte”, susține reprezentanții sindicatelor.

”Nu există nicăieri o prevedere care să arate obligativitatea ca programul să fie aprobat de municipalitate. Operatorul trasmite programul de lucru. Punerea în aplicare a programului de tratamente, eficientă şi rezultatele sunt în sarcina operatorului”, susține primăria.

Primăria capitalei susţine că stropirile au fost reluate acum două săptămâni, dar cum ploaia influenţează apariţia ţânţarilor, tratamentele se fac în fiecare noapte, de o săptămână încoace.

Dacă vă ştiţi sensibili la ciupitura de ţânţari, e bine să luaţi măsuri.

Cel mai bun mod de a evita ciupitura ţânţarului este să o preveniţi, aşa că dacă nu aţi făcut-o deja de acasă, ar fi bine să folosiţi un spray anti-țânțari încă de la intrarea în parc. Va ţine ţânţarii departe. Atenţie, însă, nu e recomandat să folosiţi aceeaşi loţiune pentru copiii sub 3 ani.

Ţânţarii transmit boli grave, unele dintre ele, ucigătoare. Pot provoca febre, encefalite sau transmite virusul WestNile.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult