Sătui de stat la coadă, credincioșii veniți la moaștele Sfântului Dumitru s-au îndreptat spre tarabe
Your browser doesn't support HTML5 video.
Mulți dintre credincioși nu au vrut să plece acasă cu mâna goală, așa că au trecut și pe la tarabele cu obiecte sfințite.
La mare căutare au fost brățările, vândute cu câțiva lei, dar nu au trecut neobservate nici sticluțele cu mir sau cărțile de rugăciuni.
Înarmaţi cu voinţă de fier, în ultima noapte de pelerinaj, credincioşii au aşteptat cel puţin trei ore pentru a ajunge lângă baldachinul cu sfintele moaşte.
"Sunt foarte mulţumită că n-am stat mai mult de patru ore, că mă gândeam că stau mai mult. N-am putut să ajung la Iaşi că e departe şi durează foarte mult", spune o bătrână.
"Am fost la Muntele Athos, în Grecia. Acolo este adevărata ortodoxie, cu toate moaştele şi cu Maica Domnului, care e ocrotitoarea Muntelui Athos", spune un bărbat.
Pe unii, în schimb, răbdarea i-a părăsit repede.
Pentru că aşteptarea a fost destul de grea, unii dintre credincioşi au ieşit la un moment dat din rând şi au făcut un pelerinaj separat la corturile amplasate de Patriarhie. Cel mai bine s-au vândut brăţările, dar şi iconiţele cu Sfanţii Calinic şi Dimitrie cel Nou.
Reporter: - Pe la raclă aţi trecut acum? Femeie: - Acum, nu. N-am avut cum. Nu mă simt nici bine. Ea este operată la cap. Acum două saptămâni am fost la Arsenie Boca.
"Ceva pentru maşină şi pentru copii, nişte bratarici. Eu mi-am cumpărat mai de jos, tot aşa, nişte brăţări. Să le trecem la moaşte şi să ne poarte noroc", spune două femei venite în pelerinaj.
Între doi şi şase lei au plătit enoriaşii pentru cele mai ieftine brăţări. În timp ce preţurile au trecut de 50 de lei în cazul unor icoane sau cărţi.
Lunii, după Sfânta Liturghie, moaştele Sfântului Ierarh Calinic vor fi duse la Mănăstirea Cernica.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!