Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-a redeschis circulația mașinilor pe Transalpina. Zăpada aproape a dispărut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Circulația a fost redeschisă de miercuri pe Transalpina, după ce, în perioada sezonului rece, pe porțiunea dintre Rânca și Obârșia Lotrului, accesul mașinilor a fost interzis.  

Chiar dacă, din loc în loc, șoferii circulă pe lângă mormane de zăpadă de câțiva metri, drumarii spun că traficul se desfășoară în siguranță.

Și pe Transfăgărășan, utilajele de deszăpezire se apropie încet, dar sigur, de Bâlea Lac.

Marți dimineață, la ora opt, drumarii au dat la o parte parapetul de beton care bloca accesul mașinilor pe Transalpina. Și primul care a trecut a fost... un biciclist. După câteva minute, temerarul traversa o zonă unde zăpada de pe marginea drumului măsoară și acum patru metri.

Imediat, au început să apară și șoferii, unii neștiind că au liber să circule: ”Nici nu știam că s-a deschis, e bine, dar văd că e pustiu, nu știe nimeni – acum s-a dat drumul – sunt primul, mă bucur.”

Citește și
ranca
Viscol puternic pe Transalpina. Se circulă în coloană, după utilajele de deszăpezire. VIDEO

Redeschiderea șoselei înseamnă și turiști mai mulți, spre bucuria celor care au afaceri în acest domeniu, în zonă.

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: ”Se va circula cu următoarele restricții – viteză maximă admisă de 30 km, pentru siguranța participanților la trafic, intervalul orar în care se poate intra este 7- 21, deci în timpul nopții circulația e închisă, iar masa maximă autorizată a autovehiculului este de 3,5 tone.”

Și pe Transfăgărășan se lucrează de zor. În unele locuri, pereții de zăpadă măsoară chiar și șase metri, dar drumarii speră că vor termina lucrul în jurul datei de 15 iunie. Depinde, însă, de vreme. Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov: ”Am ajuns la kilometrul 117, mai avem până sus aproximativ 1,4 km. Anul acesta sperăm cu 2 săptamani cel puțin înainte să deschidem turiștilor."

Circulația pe Transalpina va rămâne deschisă până la prima zăpadă mai mare din toamnă. În schimb, Transfăgărășanul se va închide pe 1 noiembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult