Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii din Brazilia au sărbătorit 1 Decembrie cu șuncă și pălincă, lângă statuia lui Iisus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua Naţională a fost sărbătorită cu bucurie de milioanele de români aflaţi departe de casă.

Tricolorul a fluturat în Spania, Italia, Germania sau Belgia. Iar în Brazilia, ai noştri au sărbătorit Unirea cu palincă şi slănină lângă statuia lui Iisus Mântuitorul, din Rio de Janeiro.

24 de români au sărbătorit Ziua Naţională lângă emblematica statuie a lui Hristos din Rio de Janeiro. După ce au luat un aperitiv la înălţime, au cântat pe străzi.

În Leida, la 150 de kilometri de Barcelona, s-a format o adevărată comunitate de români.

Artiştii au fost invitaţi din România şi au făcut atmosferă până în zorii zilei. Maria e plecată de 16 ani în Spania şi organizează mereu petreceri.

Citește și
Eugen Tomac
Eugen Tomac: "Diaspora jignită din nou de Guvernul Manelelor"

Maria Felicia: "Mă străduiesc să îi fac pe români fericiţi şi aici ne simţim ca şi acasă, cu muzică ca şi acasă. La mulţi ani, români, la mulţi ani, România. Noi toţi românii din diaspora vă iubim şi ne este tare dor de voi, vă pupăm."

Mulţi şi-au adus şi familiile în ţările în care lucrează. Şi au avut grijă să-şi înveţe copiii să iubească România.

Fetiță: ”Am 9 ani şi sunt născută în Spania. Când sunt vacanțe, mă duc la buncica mea în România. Iubesc tot în România. La mulţi ani, români!”

În Augsburg, Germania, peste 600 de români au sărbătorit Ziua Națională.

La Bruxelles, Arcul de Triumf din Parcul Cinquantenaire a fost luminat în culorile tricolorului timp de două ore. Indiferent de regiunea în care s-au născut, oamenii s-au ţinut strâns de mâini, în horă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult