Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii au donat în ultimele zile aproape 200.000 € pentru cel mai mare spital de oncologie pentru copii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii au donat aproape 200.000 de euro în ultimele zile pentru construirea celui mai mare spital dedicat copiilor bolnavi de cancer.

Prin campania ”Viața atârnă de un fir de păr”, Asociația ”Dăruieşte Viață” îşi propune să strângă cel puţin un milion de euro din 16 necesare. Aşadar, încă este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Viaţa copiilor cu cancer din România atârnă de un fir de păr. În spitale nu sunt condiţii şi de multe ori nici aparatură necesară pentru ca ei să fie trataţi. De aceea, în România, unu din doi pacienţi se prăpădeşte, în vreme ce în strainantate 8 din 10 supravieţuiesc.

Ariana are un an şi două luni, iar în luna mai a fost diagnosticată cu cancer de ficat.

Pentru familia lor a fost un şoc. A fost un copil aşteptat. 10 ani de tratamente şi speranţe până când mama a rămas însărcinată.

Citește și
bolnavi de cancer
Asociatia Daruieste Viata a dat in judecata CNAS: "In Romania, cancerul vine la pachet cu umilinta"

Fetița a fost operată pentru extirparea tumorii, iar când am întâlnit-o se plimba pe holul secţiei de chirurgie.

Pe geamul salonului privesc împreună spre şantierul spitalului construit din donaţii de Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” pentru copiii aflat în situaţia Arianei.

Asociaţia ”Dăruieşte viaţă” a lansat campania "Viaţa atârnă de un fir de păr" şi cere oamenilor să se implice cu un sms la 8864, donaţie lunară de 4 euro. Până acum, 150.000 de români au ales să se implice şi au donat pentru strângerea celor 16 milioane de euro necesare proiectului care s-a triplat faţă de proiectul iniţial.

”Am strâns opt milioane de euro şi sperăm să strângem în etapa următoare şi restul de bani”, a transmis Carmen Uscatu, președintele asociației ”Dăruiește Viață”.

Asociaţia ”Dăruieşte Viață” a investit în ultimii ani 8 milioane de euro în spitalele româneşti. La Timişoara a creat primul centru de excelență în tratarea cancerului la copii, iar în capitală a amenajat două noi centre de transplant medular.

De asemenea, au fost construite 18 camere sterile triplând astfel capacitatea de transplant de celule stem din România, iar la Braşov a fost renovată secţia de oncologie pediatrică. Fiecare leu investit a venit de la românii care au înţeles că atunci când statul ignoră suferinţa copiilor noştri, e momentul să ne construim singuri un spital.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult