Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Revelionul pe stil vechi, sărbătorit în toată ţara. Ce au făcut oamenii în Vaslui

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost din nou Revelion. Creştinii de rit vechi au trecut şi ei în noul an, potrivit tradiţiei, şi au petrecut aşa cum se cuvine.

Pe ritmuri energice, la Timişoara, oamenii au dansat cu foc. Iar în pauzele dintre hore, nu au optat neapărat pentru locurile de la mese, ci pentru paşi... în doi. La miezul nopţii, toate ghinioanele s-au făcut tzandari şi au curs şi urările, şi şampania!

Şi la Galaţi, s-a ţinut Revelionul, partea a doua! Studenţii basarabeni au petrecut cu foc, pe ritmuri moldoveneşti. Unii au pus mare preţ pe ţinuta. De pildă, un tânăr a ţinut să fie în ton cu atmosfera disco şi a mizat pe stilul anilor 90. Deşi horele au fost foarte apreciate, nimeni nu a stat deoparte când s-a schimbat muzica.

Atmosferă de sărbătoare a fost toată ziua, în rândul ortodocşilor de rit vechi. În judeţul Vaslui, de pildă, colindătorii au bătut din poartă-n poarta şi au făcut urări. Iar uliţele au semănat mai degrabă cu o scenă de spectacole.

În satul Doagele, din judeţul Vaslui, a fost veselie mare ieri. Sătenii care ţin sărbătorile pe rât vechi s-au pregătit să întâmpine noul an cu dans şi voie bună.

Citește și
rusi
Rusii au sarbatorit Boboteaza pe stil vechi la minus 35 de grade. Cum au reusit sa intre in apa inghetata

Tabloul, desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, a fost completat de fulgii mari de nea care s-au aşezat încă de dimineaţa pe uliţele satului. Tot atunci, au intrat în peisaj şi colindătorii.

Şi, în timp ce pe uliţe se desfăşura un adevărat spectacol, în gospodarii, pe grătare, sfârâia friptura. Noul an i-a găsit, aşadar, pe localnici cu mesele pline şi înconjuraţi de cei dragi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult