Rețea de trafic internațional de mașini furate, eliminată de poliție. Un jandarm era implicat
Your browser doesn't support HTML5 video.
20 de persoane sunt în acest moment la audieri. Anchetatorii spun că suspecții aduceau în țară mașini furate și reușeau să le înmatriculeze.
Daniela Drăghici, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: ”Persoanele bănuite ar fi achiziționat autoturisme despre care cunoșteau că provin din săvârșirea unor fapte penale solicitând unor terțe persoane falsificarea seriei de șasiu și a documentelor de identificare.” Un subofițer ce lucrează de 21 de ani la Gruparea de Jandarmi este cel care mergea în străinătate și cumpăra cu bună știință mașinile furate. Tot el este și cel care le aducea mai apoi pe platforma în România. Căpitan Laurențiu Florea, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Ploiești: ”Ni s-a comunicat efectuarea unei percheziții la domiciliul unui subofițer angajat al instituției noastre. Gruparea de Jandarmi Ploiești este prima instituție interesată în lămurirea tuturor aspectelor cercetate.”
Polițiștii fac cercetări pentru infracțiuni de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, fals sub semnătură privată și uz de fals. Ei bănuiesc că rețeaua se ocupă, la cerere, și de fabricarea unor documente false, cum ar fi inspecția tehnică periodică și polița RCA pentru mașini înmatriculate în Bulgaria.
Direcția Generală Anticorupție verifică dacă nu cumva s-au comis și fapte de corupție, precum luare și dare de mită, din partea unor funcționari publici.