Reacţia sătenilor când, în loc de zahăr şi ulei, au primit detergent şi pastă de dinţi. Câţi au renunţat să mai ia pachetele
Your browser doesn't support HTML5 video.
Obișnuiți ca în anii trecuți să primească zahăr, ulei sau conserve, acum oamenii nu s-au mai înghesuit să ridice cutiile cu săpun, pastă de dinți sau detergenți.
În comuna Dănești din județul Gorj sunt 180 de persoane care ar urma să beneficieze de aceste ajutoare. Puțini au venit, însă, la școala din sat pentru a le ridică.
Localnic: „Cred că ar fi fost mai bine dacă erau alimente.” Reporter: „Dar vă mulțumiți și cu ce ați primit acum?” Localnic: „Normal că suntem mulțumiți cu ce am primit."
Localnică: „Dero, detergent, pastă de dinți ce o mai fi pe aici.” Reporter: „Vă ajută produsele astea, folosiți?” Localnică: „Da, cum să nu ne ajute, ne ajută."
Angajații Primăriei au dat anunțuri inclusiv pe rețelele de socializare pentru ca oamenii să ridice produsele de igienă personală oferite gratuit.
Localnic: "Foarte bine, sunt binevenite. Că dacă eu sunt la ajutor social, venit nu am."
Localnică: „Pastă de dinți, periuță, săpun, șampon.” Reporter: „Vă vor fi de folos produsele de igienă?” Localnică: „Da, da, cum să nu?"
Aurora Otgon, inspector Primăria Dănești: „Mulți vor alimente, dar din câte am înțeles or să vină și pachetele alimentare. Nu știm data, dar o să vină."
La Târgu Jiu, doar o treime dintre cei nevoiași și-a ridicat până acum pachetele. Fiecare membru al unei familii primește un astfel de pachet. Așa se face că unele persoane au ajuns să primească șase, șapte cutii.
Reporter: „Erau mai bune pachetele alea cu mâncare?” Localnic: „Oricare erau bune. Nu erau probleme, că sunt folositoare toate. Le trebuie copiilor la școală."
Femeie: „La șomajul ăla, să ne dea și nouă ce trebuie de aici.” Reporter: „Ce se dă?” Localnic: „Păi nu știm ce se dă.” Reporter: „Săpun, pastă de dinți.” Localnic: „Păi vezi, mata știi, eu nu știu.” Reporter: „Vă trebuie?” Localnic: „Ne trebuie să ne spălăm. Spălăm dinții.”
Au fost, însă, și persoane care s-au trezit fără ajutoare, pentru că nu îndeplineau condițiile necesare.
Femeie: „Nu mi-a dat, mamă.” Reporter: „Păi, de ce? Femeie: „Nu-s trecută, domnul meu. Lasă, să fie sănătoși.” Reporter: „Aveți pensie sau de ce?” Femeie: „Am pensie, da."
Timp de 45 de zile, oamenii se pot prezenta la primării pentru a-și ridica pachetele. Dacă la final vor mai rămâne, autoritățile vor face noi anchete sociale pentru a găsi potențiali beneficiari.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!