Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răsturnare de situaţie în cazul copilului de 9 ani care şi-a omorât bunica

Your browser doesn't support HTML5 video.

Răsturnare de situaţie în cazul copilului de 9 ani care şi-a omorât bunica acum câteva luni.

Băiatul, pe care părinţii au încercat fără succes să îl integreze în mai multe şcoli, a avut noi manifestări violente, chiar în faţa psihologilor cu care făcea terapie.

Aşa că specialiştii l-au reevaluat şi, cel mai probabil, vor dispune şcolarizarea acasă, în locul învăţământului public. Inspectorii pentru protecţia copilului spun că vor cere să fie asistat permanent de două persoane, pentru siguranţa lui şi a celor din jur. Fie că băiatul va sta acasă, fie că va ieşi în oraş.

Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Mama băiatului diagnosticat cu ADHD, care în mai și-a înjunghiat mortal bunica într-un acces de furie, nu l-a dus vineri pe copil la ore, la școala Sfântul Nicolae. Asta, deși acum două zile a depus documentele de înscriere, pentru el și pentru fratele mai mic. Între timp, dosarul de evaluare făcut de Protecția Copilului a fost redeschis.

Citește și
adolescenta
Ce s-a întâmplat cu fata de 13 ani care şi-a înjunghiat bunica

Iar decizia inițială, care le permitea părinților să îl ducă la o școală obișnuită, va fi anulată.

Asistenții sociali spun că băiatul, altfel foarte inteligent, nu mai recunoaște nicio autoritate și are un comportament imprevizibil.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului sector 1 recunosc că nu s-au confruntat niciodată cu un caz de o asemenea gravitate. Băiatul de 9 ani are un coeficient de inteligență de 112, mult pentru media vârstei, și a reușit să respingă, încă de la episodul dramatic din luna mai, toate încercările de comunicare ale psihologilor.

Așa că au fost implicați și specialiștii Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. La ultima întâlnire cu aceștia copilul a avut o nouă ieșire violentă.

Băiatul va fi evaluat de urgență de psihiatri, care vor spune în ce măsură tratamentul pe care îl primește în prezent e potrivită și suficientă stării lui. Asemenea cazuri, în care autorii unor infracțiunii grave au sub 14 ani și nu răspund penal, demonstrează clar că sistemul nu are o alternativă pentru fostele școli de corecție.

Dănuț Ioan Fleaca, directorul DGASPC Sector 1: ”Nu e nevoie de o stuctură de contenționare a copilului, ci de o structură de terapie, medicală, cu psihiatri, cu psihologi, care să gestioneze un asemenea caz. Cu ani în urmă noi am încercat să construim un centru pentru copilul care nu răspunde penal și săvârșește asemenea fapte penale, undeva în sectorul 1. Dar a fost imposibil, reacția comunității a fost îngrozitoare. Nimeni n-a acceptat că în acea clădire să desfășurăm asemenea activități.”

În prezent, nici băiatul care și-a ucis bunica, nici fratele lui cu doi ani mai mic nu merg la școală. A fost decizia mamei ca și cel mic să rămână acasă cu fratele lui.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult