Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proiecte de 7 mld. € pentru dezvoltarea Capitalei. Nicușor Dan vrea să rezolve problema traficului şi a termoficării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se anunţă planuri măreţe pentru Capitală, în următorii 5 ani. Primăria a depus la Ministerul Fondurilor Europene zeci de proiecte de peste 7 miliarde de euro, pentru a rezolva problema traficului şi a termoficării, dar şi pentru spitale şi spaţii verzi.

Banii ar urma să vină prin Programul Naţional de Redresare şi Reziliență.

Multe dintre proiecte se referă la transportul din Capitală. Primăria vrea să pună la punct metroul de suprafaţă.

Reţeaua ar urma să folosească linii ferate deja existente şi să lege cartiere în care nu ajunge acum metroul, precum Rahova şi Ferentari, de centrul Capitalei. Trenurile ar urma să meargă constant, fără să se intersecteze cu traficul auto.

Nicușor Dan: „Trebuie să rezolvăm odată pentru totdeauna problerma traficului şi problemele conexe. Propunem de asemenea şi modernizarea şi extinderea liniilor de tramvai. Ne dorim electrificarea transportului public din Bucureşti şi printre proiectele pe care le propunem se numără atât achiziţia de tramvaie, la tramvaie suntem deficitari, cât şi transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze cu autonomie. De asemenea, avem un proiect consistent de piste de biciclişti.”

Citește și
Masini
RAR: Aproape jumătate dintre mașinile controlate în trafic anul trecut aveau deficienţe tehnice majore

900 de milioane de euro ar trebui să ajungă la Protecţia Mediului.

Plămâni verzi pentru Bucureşti se numeşte cel mai mare proiect şi presupune amenajarea unor zone care acum figurează că spaţii verzi, dar sunt uitate de autorităţi de mulţi ani. Parcul Natural Văcăreşti, Lacul Morii sau salba de lacuri din nordul Capitalei.

Tot cu fonduri europene ar urma să fie făcut şi un registru al spaţiilor verzi.

1 miliard de euro va merge la termoficare, pentru refacerea reţelei de transport, dar şi pentru contorizarea inteligentă în apartamente. Până să vină banii europeni, Primăria a anunţat şi deschiderea unei centrale provizorii, la fostul CET Titan, astfel încât iarna viitoare să nu mai fie probleme în cartierele din estul Capitalei.

Au fost depuse proiecte şi pentru modernizarea sau extinderea spitalelor, pentru clădiri de locuinţe sociale, dar şi pentru o reţea de servicii pentru victimele violenţei domestice. Toate ar trebui să fie gata până în 2026.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult