Producătorii tradiționali s-au mutat cu comenzile în online și fac livrări la domiciliu
Your browser doesn't support HTML5 video.
Criza sanitară a mutat însă comenzile în online și i-a trimis pe administratori din poartă în poartă, să-și livreze marfa.
O familie de lângă Oradea a ieşit, cu mic cu mare, la cules de şoc. Rețeta o au de la bunica. Din cinci flori de soc, plus celelalte ingrediente, iese o sticlă de 750 de ml de sirop. Costă 20 de lei.
Adina este clienta fidelă a târgurilor de produse tradiţionale. Anul acesta a schimbat strategia.
Adina Micula, producător: „Am început producţia cu sirop de păpădie, deoarece păpădiile înfloresc primele, continuăm cu sirop de căpşuni, sirop de şoc, sirop de muguri de brad, muguri de pin. La început a fost un pic mai greu dar oamenii cred că s-au obişnuit, în perioada asta, să cumpere mai mult online.”
O dată pe săptămână, Ioana vine din zona Beiușului la Oradea. Și ea a fost nevoită să își regândească afacerea.
Ioana Halasz, producător: „Sirop de soc, de salcâm, de mentă, dulceaţă de bujori, de căpşuni. Participăm la târguri dar, acuma, cu aceasta pandemie, nu se mai poate participa şi atunci am hotărât să livrăm la domiciliu.”
Dulceţurile de bujori, şoc, salcâm sau păpădie costă 15 lei borcănelul. Gemul de mentă sau aronia 10 lei, iar siropurile, cam 20 de lei, litrul. În schimb, un vin de coacăze, afine sau aronia este cu 10 lei mai scump.