Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primarul Timișoarei: ”Nu punem cioara mai presus de om”. Ultimele măsuri anunțate

Timișorenii sunt exasperați de numărul mare de ciori care au pus stăpânire pe parcul central al orașului. Problema devine și mai gravă toamna, când stolurile se mută de la periferie, unde nu mai găsesc hrană.

Mii de păsări și-au mutat cuiburile în parcul din spatele Catedralei Mitropolitane și fac o mizerie foarte mare, angajații de la salubritate fiind complet depășiți.

Autoritățile caută soluții pentru rezolvarea problemei, dar se pare ca situația este mult mai complicată decât pare la prima vedere, pentru că apar în peisaj și apărătorii drepturilor animalelor, care insistă ca păsările să nu fie puse în pericol.

Primarul Nicolae Robu anunţă reactivarea câtorva dintre vechile măsuri împotriva ciorilor.

”E o problemă foarte grea. Timişoara se confruntă cu ea de cel puţin 50 de ani, asta ştiu eu, dacă nu cumva şi mai demult. Nu avem altă soluţie decât simulatoarele cu sunete de păsări de pradă, care au produs rezutate şi trebuie intervenit la cuiburi.

De fiecare dată sar împotriva noastră protectorii vietăţilor. Trebuie să avem grijă de vieţuitoarele pământului, să se perpetueze toate. Dar nu cred că putem pune cioară mai presus de om. Cei care fac asta greşesc. Trebuie să redăm oamenilor Parcul Catedralei.

Acum nu poţi să te aşezi pe o bancă, să arunci o privire pe trotuare din cauza mizeriei pe care o produc zecile de mii de ciori. Simulatoarele trebuie repuse în funcţiune, reglate c frecvenţă, ca sunet generat. Am cerut să se intevina şi vom da jos şi cuiburile. S-a dovedit din experienţă că aceste intervenţii au fost cu rezultat”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult