Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea studentei italiene care salvează vieți alături de medicii SMURD din Galați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Și-a părăsit țara natală pentru România și a ales să salveze vieți la noi.

Vorbim despre Valeria, o tânără de 21 de ani din Italia, care de câteva luni face voluntariat alături de echipajele SMURD din Galați.

În vreme ce medicii noștri migrează spre alte țări, Valeria spune că România îi oferă o sumedenie de oportunități.

De două luni, Valeria se afla în mijlocul acţiunii în situaţii tot mai critice. Ca studentă la medicină, face practică în spital, iar după ce încheie, intră în tura la SMURD, alături de paramedici.

Valeria D'attorre, voluntar SMURD Galaţi: "Am ajuns în România pentru facultate. Să acord ajutorul meu comunităţii şi să învăţ mai multe despre primul ajutor. M-am pasionat la ceea ce fac în fiecare zi şi chiar vreau să fac în continuare."

Citește și
2 tineri care au ucis fără milă un cuplu de îndrăgostiți sunt de negăsit
Alertă în Canada: 2 tineri care au ucis fără milă un cuplu de îndrăgostiți sunt de negăsit

Valeria a ajuns în Galaţi chiar la momentul potrivit - atunci când cei de la ISU deschideau înscrierile pentru un program de voluntariat. Mama ei este românca, însă a părăsit ţara noastră în urmă cu 30 de ani. Ea a fost cea care a încurajat-o să aleagă acest oraş, pentru a locui împreună cu bunicii.

Valeria D'attorre, voluntar SMURD Galaţi: "A trebuit să o iau de la început. Am trăit 21 de ani în Italia. Singură, fără prieteni. Dar, după aia a fost ok cu colegii de la facultate. Şi facultatea chiar mi-a plăcut foarte mult şi cum este structurat sistemul de învăţământ."

ŞINC: plt.maj. Danut Ion, comandant echipaj: "O avem printre noi de aproximativ două luni şi a acumulat un bagaj de cunoştinţe bun. Merge cu noi la intervenţii pe timpul zilei şi îşi dă toată silinţa."

La fel ca ea, sunt şi alţii care în mod voluntar s-au oferit să-i însoţească pe paramedicii SMURD în intervenţii. Astfel pot salva vieţi.

Valeria spera acum să ocupe şi unul dintre locurile rezervate fetelor, anul acesta, în premieră, la Școala de subofițeri Pompieri de la Boldești. Spune că această alegere, la fel ca voluntariatul pe ambulanța SMURD, i-au schimbat total modul de viață. Cât despre întoarcerea în Italia, tânăra susţine că prefera să îşi continue cariera aici, la noi.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult