Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Porți deschise la Universitatea de Medicină Veterinară Bucureşti. Sfaturi pentru posesorii de animale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii dau tot mai multă atenție sănătății animalelor de companie, semn că gândim altfel, iar societatea noastră e la rândul ei mai sănătoasă. 

La Universitatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, medicii veterinari - profesori, asistați de studenții lor, primesc animale accidentate sau cu boli grave.

Aici au inclusiv săli de terapie intensivă și saloane de recuperare.

În acest weekend, porțile sunt deschise pentru cei care vor să învețe mai multe despre vaccinare ori despre primul ajutor acordat animalelor, în caz de nevoie. Iar câinii polițiști și caii Jandarmeriei oferă un spectacol pentru cei mici.

La Spitalul Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti ajung într-o zi chiar și 100 de animale de companie cu probleme de sănătate. Cățelușa Sasha a fost adusă aici după ce căzut de pe un pervaz. Stăpânul Sashei: ”Aseară, după ce a căzut, am venim imediat să vedem care e situația. Poți apela non-stop. Adică primul gând când a căzut a fost să vin aici.” Medic veterinar: ”Verificăm dacă există lichid liber în abdomen, ca să eliminăm această posibilitate. Este foarte bine, are șchiopături destul de ușoare. A fost realizat și un examen radiologic, nu există nicio fractură.” La noi au apărut numeroase clinici, unde necuvântătoarele pot rămâne internate la nevoie.

Citește și
Veterinarii recomandă oamenilor să cumpere miel cu cap. ”Au fost decoperite tentative de trafic al cărnii de câine”
Veterinarii recomandă oamenilor să cumpere miel cu cap. ”Au fost decoperite tentative de trafic al cărnii de câine”

Ruxandra Costea, USAMV București: ”Izan este un pacient mai vechi al nostru, are un tratament cronic. Beneficiază aici de cazare în spațiul destinat câinilor de talie mare. ”

Pentru pisici sunt săli de terapie intensivă și internare separate. Ruxandra Costea, USAMV București: ”USAMV București beneficiază de exact aceleași dotări de care am beneficia și noi dacă am ajunge într-o sală de terapie intensivă. Monitorizarea funcțiilor vitale, pompe de infuzie, injecție, surse de încălzire, medicație, absolul tot.” Cu ocazia zilelor Facultății de Medicină Veterinară au fost organizate și ateliere pentru stăpânii animalelor care vor să învețe ce să facă într-o situație de urgență: "Dacă a fost victima unui traumatism, e clar că va fi în șoc. Deci deplasarea se va face fără a se produce mișcări bruște, fără a se modifică prea mult poziția."

Iar caii și câinii Poliției și Jandarmeriei i-au încântat pe vizitatori. Atelierele rămân deschise până duminică seara.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult