Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pensionarii nu sunt de acord cu majorarea diferenţiată a pensiilor: O asemenea măsură nu poate fi acceptată

Membrii Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR) nu sunt de acord cu măsura anunțată recent de președintele PSD, Marcel Ciolacu, de majorare diferențiată a pensiilor.  

"După luni de aşteptare şi de dezbateri contradictorii ale reprezentanţilor autorităţilor centrale, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a decis să promoveze propunerea, cu efect discriminatoriu, ca majorarea pensiilor cu 15% în ianuarie 2023 să se facă diferenţiat: 10% şi 25% pentru persoanele vulnerabile. O asemenea măsură nu poate fi acceptată de milioanele de pensionari care au plătit din veniturile lor între 20 şi 40 de ani contribuţie pentru pensie", se spune în comunicatul organizaţieni, potrivit Agerpres.

Federaţia Naţională a Pensionarilor din România cere Guvernului să acorde persoanelor aflate în categoria vulnerabili ajutoare sociale care să fie suportate de la Bugetul de stat.

Organizaţia menţionează că pensia nu poate fi considerată ajutor social.

Miercuri, Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat ca s-a hotărât, împreună cu ministrul de Finanţe, ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15 procente.

Citește și
Preşedintele Klaus Iohannis
Lege promulgată: Modificări la Codul fiscal în privinţa pensiilor pe pilonul II, III şi ocupaţionale

El a subliniat faptul că această mărire nu se va aplica tuturor, deoarece ”este total incorect, mai ales de perioada prin care trecem cu toţii”.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult