Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peisaj de plâns după inundații, cu tone de gunoaie. "E numai infecţie şi boală”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În centrul ţării, inundaţiile au lăsat în urmă grămezi uriaşe de gunoaie care pot fi periculoase pentru oameni.

Şi localnicii au partea lor de vină, susţin autorităţile, pentru că au aruncat resturile din gospodărie pe malurile râurilor, iar apele revărsate le-au dus mai departe.

"Uitați-vă oameni buni ce gunoaie se adună de la amonte din Harghita, Covasna, pet-uri, lemne, nici nu va trece prin cap ce e aici..."

Aceste imagini dezolante au fost filmate în localitatea Comana din Braşov. Răul Olt a rupt în zona un pod, în urmă cu 4 zile, după ce apele umflate de ploi au adus trunchiuri de arbori şi tone de gunoaie.

Resturile rămase, pe maluri, în urma viiturii compun acum un peisaj de plâns. La fel de rău este şi în localitatea Băcel, din Covasna, pe malurile raului Târlung.

Localnic: "Au venit pet-uri, gunoaie, în cantităţi impresionante."

Unii oameni din Băcel şi Lunca Mărcușului - localităţi greu încercate de viitura de acum câteva zile - spun că la dezastru au contribuit şi vecinii lor din satele din amonte, pentru că ar fi aruncat gunoiul la întâmplare. Localnic: "Le aruncă pe marginea răului şi când creşte le aduce încoace. Sunt ticăloşi de aia fac aşa. Toate mizeriile aici vin, e dezastru peisajul."

Localnicii se tem că zona se va transforma într-un focar de infecţie.

Localnic: "E numai infecţie şi boală şi noi acolo stăm, încă nici nu pot să intru acasă şi toate gunoaiele s-au adunat aici şi noi suportam toată mizeria ne îmbolnăvim."

Autorităţile din localităţile acuzate că ar fi sursa gunoaielor recunosc că unii săteni depozitează resturile în câmp, pe malurile râurilor.

Primar:" Există câteva familii la care săptămână de săptămâna tebuie să ne ducem să reglementeze treaba cu gunoiul. Sunt sactionati de la 150 - 250 lei." Garda de Mediu a somat primăriile să strângă tot gunoiul adus de viitură. Cine nu rezolvă problema poate fi amendat cu 15.000 de lei. Autorităţile au trimis în zonă asistaţii social ca să ridice gunoiul, dar mai este mult de lucru.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult