Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru milioane de copii din România se vor bucura, joi, de ziua lor. Ce cadouri le-au pregătit părinții și bunicii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Patru milioane de copii din România se vor bucura, joi, de ziua lor. Sunt organizate sute de evenimente dedicate celor mici în toată țara, în parcuri, teatre ori săli de spectacole.

Mulți părinți au furat startul și au ieșit încă de miercuri să sărbătorească și, mai ales, să le cumpere cadouri.

Magazinele de jucării și spațiile de joacă au fost pline de copii. Însoțiți de părinți ori de bunici, au venit să își caute cadoul ori să sărbătorească în avans, pentru că mulți pleacă în vacanță.

Bunică: „Ei pleacă la mare, el cu surioara. Am dat o tură prin parc, a dat mâncare la rățuște, a alergat, s-a dat pe tobogan. El mă plimbă în fiecare zi, iar acum să intrăm în mall. A făcut puțină gălăgie că vrea iPhone”.

Părinte: „Am plănuit să mergem la munte, el așa a dorit, la niște căsuțe, o aventură”.

Citește și
Fiul și-a atacat tatăl cu toporul. L-a lovit puternic în cap pentru că nu i-a mai dat bani de băutură
A crescut șase copii și tocmai cel mai mare îi amărăște acum bătrânețile. L-a atacat pentru că nu i-a dat bani de băutură

Copil: „Să merg la piscină vreau. Mașini mai puțin, jocuri, și cu trenuri”.

Părinte: „În parc o să ieșim, trebuie să îi ținem puțin afară. Au prea multă energie, preferă parcul, playground, să se urce pe orice”.

Părinte: „Tot ce îi place ei, că sunt bunică, ea face scrimă și are concurs, și pleacă mâine la Râșnov și astăzi am ieșit pentru 1 iunie. Ei... I-am luat să își pună capul în cantonamente”.

Părinte: „Deja ei și au primit cadourile de 1 iunie. Să spunem, da, câte puțin din fiecare. Jucăriile le plac, foarte mult electronicele, dar vrem să fim cât mai simpli și evităm”.

Potrivit unui studiu Reveal Marketing Research, cinci din zece copii primesc cadouri din partea părinților de ziua lor. Cei mai mulți își doresc jucării. Copiii au preferințe diferite în materie de cadouri, pe măsură ce se maturizează. Până la 12 ani sunt, în primul rând, interesați de jucării, adolescenții între 13 și 18 ani preferă mai degrabă hainele și accesoriile, dar și tehnologia – tabletă, telefon etc.

De asemenea, în primii opt ani de școală, copiii primesc mai multe cadouri, recompense dacă au rezultate bune. Totodată, majoritatea copiilor petrec între una și trei ore pe zi în aer liber, arată același studiu, iar de ziua lor și în weekend sunt anunțate numeroase spectacole și ateliere de magie. În București, mai multe străzi se vor închide treptat pentru traficul rutier și vor deveni loc de joacă pentru mii de copii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult