Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Păpuși în scutece stropite cu ”sânge”. Peste 2000 de ucrainence au manifestat în Constanța

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 2000 de ucrainence, refugiate în Constanța, alături de copiii lor, au manifestat împotriva războiului, în fața consulatului Federației Ruse din oraș.  

Femeile au mărșăluit apoi pe principalele bulevarde cu steagul Ucrainei în mâini și cu pancarte pe care scria "Salvați-ne copiii!, "Fără război!" și "Jos mâinile de pe Ucraina!".

Cele peste 2000 de mame și copii din Ucraina s-au reunit cu ajutorul rețelelor sociale. Ele au mărșăluit prin Constanța rostind numele orașelor ucrainene unde s-au produs masacre împotriva civililor.

Femeile au încercat, de asemnea, să descrie drama mamelor din țara vecină prin păpuși înfășate în scutece stropite cu vopsea roșie.

La protest am întâlnit-o pe Olena. Este din apropierea orașului Bucea și a reușit să fugă în primele zile ale invaziei rusești: ”Nu știu dacă ne mai găsim casa. Aici este fiul meu Platon, de patru ani. A fost foarte speriat de bombe și rachete. Încă îi este frică, are coșmaruri aproape în fiecare noapte.”

Citește și
refugiati
Crucea Roșie: Un nou val de refugiați din Ucraina ar putea ajunge în România
Război în Ucraina. Copiii refugiaților trăiesc o dramă  

Anastasia este din Odesa și și-a găsit adăpost în Constanța împreună cu fetița de trei ani. Acasă au rămas soțul și părinții: ”Am o fată de trei ani și în fiecare zi mă întreabă când ne vom întoarce acasă. În este dor de jucăriile sale de camera sa și nu știu ce să îi răspund pentru că locuința noastră poate fi următoarea care ar putea fi bombardată.”

O altă femeie ne descrie un desen făcut de fetița ei: ”Aici este Rosia, este un soldat cu arma și ucrainenii zâmbesc, probabil ea crede ca vom fi ok, dar suntem foarte speriați. Am venit aici cu speranța că în curând ne vom putea întoarce acasă.”

Marșul i-a impresionat pe localnici.

În orașul de la malul mării, autoritățile estimează că sunt peste 3500 de cetățeni ucraineni refugiați, cei mai mulți fiind cazați în hotelurile din stațiunea Mamaia.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult