Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Ce-i dorește Adrian Despot României: „Vreau ca atunci când avem motive să zâmbim, să o putem face cu toți dinții”

Oamenii se nasc cu sensibilitate dentară? O dobândesc pe parcurs? Este normal să o avem?

 

Sunt doar câteva dintre întrebările la care Adrian Despot, care s-a alăturat campaniei Zâmbește România, a vrut să afle răspunsul.

În cadrul mini-seriei online Zâmbete cu mii de fani, rock starul Adrian Despot a atras atenția și asupra cifrelor îngrijorătoare privind igiena orală a românilor: țara noastră este pe ultimele locuri la consumul de pastă de dinți din Europa şi 81% dintre români suferă de afecțiuni gingivale şi sensibilitate dentară . În ciuda numărului mare de români afectați, cei mai mulți dintre aceștia nu folosesc produse de igienă orală specializate, fie pentru că nu percep simptomele ca aparținând unor afecțiuni, fie pentru că le acceptă şi atunci evită mâncărurile care le produc disconfort.

Astfel, Adrian Despot a dat curs provocării campaniei de informare și conștientizare Zâmbește România și s-a prezentat în cabinetul stomatologului, pentru că indiferent de ce problemă dentară suferim, așa cum a susținut și el, ”un consult, oricum, nu are cum să doară”.

Ce sfaturi a primit?

• Periajul de 2 ori pe zi cu o pastă de dinți potrivită nevoilor noastre. Periajul ar trebui să fie realizat timp de cel puțin două minute, cu insistare în zona din jurul liniei gingiilor, cu mișcări atente circulare sau eliptice; • Folosirea unei periuțe de dinți manuală sau electrică cu cap rotund și peri moi; • Folosirea aței dentare sau a periuțelor interdentare pentru a înlătura placa bacteriană din zonele greu accesibile, inclusiv între dinți; • Folosirea zilnică a apei de gură care să ofere gingiilor îngrijire zilnică; • Să ne alocăm timp pentru un control de rutină, o dată la 6 luni, pentru menținerea dinților și gingiilor sănătoase.

Cum a decurs întâlnirea lui Adrian Despot cu medicul stomatolog? Aici video-ul integral: 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult