Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oamenii străzii din vestul țării, ajutați să-și găsească loc de muncă. Ce a făcut un bărbat cu primii bani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Oamenii străzii din vestul ţării primesc o nouă şansă, după ce mai multe companii s-au arătat dispuse să îi angajeze.

Specialiştii avertizează, însă, că aceste persoane au nevoie, în primul rând de suport psihologic, altfel, în orice moment de slăbiciune, pot alege să ignore regulile şi să se întoarcă pe drumuri.

La 50 de ani, Dan Mărgea bântuia pe străzi. Recent, însă, a primit un loc de muncă pe un şantier de construcţii din Târgu Jiu, unde i se asigura masa şi cazarea.

Reporter: - Vă gândeaţi că mai aveţi o asemenea şansă?

Dan Mărgea: - Nu, la vârsta mea, nu. Deşi văd că mi-a cam surâs norocul. Am ajuns să cunosc pe nişte persoane care într-adevăr m-au ajutat.

Citește și
horoscop
Horoscop 15 iunie 2018. Capricornii primesc o nouă propunere pentru un loc de muncă

Bărbatul a avut noroc cu sportivul Ştefan Cojocnean, care pe lângă el a ajutat alte trei persoane fără adăpost să îşi găsească un loc de muncă.

"Pe el l-am văzut în parcul Botanic, era o zi în care era foarte frig şi ne-am gândit să le dăm mănuşi. Și l-am întrebat: ”vrei să lucrezi? Da!", am pus mâna pe un telefon, am sunat şi a doua zi era angajat", povestește Ștefan Cojocnean.

Fost sportiv de performanţă, George Ferecăţeanu a făcut parte din lotul de atletism al României la Olimpiada de la Barcelona, în 1992. În urmă cu 10 ani a divorţat, a rămas fără apartament şi a intrat în depresie. Apoi s-a apucat de băut. După ani de hoinăreală, a cerut ajutor. A mers la un centru, unde a făcut terapie, apoi s-a internat la dezalcoolizare. Când specialiştii au văzut că şi-a revenit, i-au găsit un post la o firmă de curăţenie.

Reporter: - Ce o să faceţi cu salariul?

George Ferecăţeanu: - În trei luni am depus aproape o mie de euro şi tot o să depun, ca să pot să reuşesc, să strâng nişte bani să pornesc pe picioarele mele. "Având în vedere că la noi în Timişoara este o criză de forţă de muncă, sunt diverse firme care apelează la noi pentru a ne solicita persoane în vederea angajării. Contează disponibilitatea lor de a munci şi de a se integra", explică Mihai Nedelea, psiholog Centrul Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost.

"Ar trebui să treacă printr-o selecţie a unui psiholog, printr-o perioadă de integrare. Au ajuns cazuri sociale pentru că la baza exista o problemă”, a transmis Gigi Nacev, consultant de afaceri. În Timişoara, 90 de sărmani de la centrul pentru persoane fără adăpost, lucrează acum la firme de pază sau de curăţenie, în supermarketuri şi fabrici. Ei dorm în centru, unde primesc 3 mese pe zi şi consiliere psihologică.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult