Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie şi un bărbat au căpătat o şansă nouă la viaţă, la Iaşi. De la cine au primit câte un rinichi

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie din județul Suceava și un bărbat din Botoșani, ambii cu boli cronice renale, au primit șansa unei vieți normale, după ce au primit câte un rinichi de la doi pacienți aflați în moarte clinică.  

Au fost operați în aceeași sală de chirurgie, de către două echipe de medici. Totul a decurs bine, iar după recuperare beneficiarii de transplant se pot întoarce sănătoși acasă, la familiile lor.

Femeia de 50 de ani suferea de o boală cronică de rinichi de mai bine de 10 ani. Era la dializă când a aflat că va primi un rinichi nou.

Daniela Urieşu: „Mămica când m-ai sunat astăzi plângea de bucurie. Tăticul meu a murit cu gândul că voia să facă transplant: spune de ce nu pot eu să-ți dau rinichiul. Aseară nu îmi venea a crede”.

Intervenția a fost făcută de două echipe medicale ale Spitalului Clinic Parhon din Iași. A durat 4 ore și a decurs fără probleme.

Citește și
transplant de brate
Povestea bărbatului care a primit primul transplant de brațe din lume. Spune că vrea să urce pe Mont Blanc | GALERIE FOTO

Daniel Andoni, medic primar Clinica de Urologie și Transplant Renal: "A fost o intervenție în care au debutat simultan cu două echipe, mai mult decât favorabilă".

19 transplanturi renale la Institutul Parhon, în primele 5 luni

După cinci ani de dializă, pacienta e fericită că va putea duce o viață normală. Alături de ea, în sala de operație s-a aflat şi un pacient de 57 de ani din Botoșani, care suferea și el de o boală gravă la rinichi, într-un stadiu avansat.

"- Cum vă simțiți?

- Bine.

- Vă doare ceva acum?

- Nu”.

Radu Boca, pacient: „Tot am ținut tratament de am dus-o până acuma. Mi-a fost cam frică. M-am bucurat. E o minune. Îi mulțumesc familiei care mi-a adunat rinichi, să-i dea Dumnezeu multă sănătate și bucurie".

Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Doctor C.I. Parhon Iași: „A primit o nouă șansă la viață după ce s-a aflat trei ani pe lista de așteptare. Amândoi se recuperează în prezent în secția de transfer”.

În primele 5 luni ale anului, la Institutul Parhon din Iaşi s-au făcut 19 transplanturi renale, dintre care 12 cu organe prelevate de la donatori intrați în moarte clinică. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult