Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fată din Iași care a născut la 14 ani a cerut să i se pună sterilet. ”Sunt copii cu copii”

O fată de 14 ani care a născut la Iași a cerut medicilor să-i pună sterilet, pentru că nu mai vrea să treacă printr-o experiență atât de traumatizantă.

O minoră de 14 ani care a născut natural acum 2 luni la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași a cerut medicilor să-i pună sterilet, afirmând că experiența nașterii a fost atât de traumatizantă pentru ea, încât nu mai vrea să aibă copii, scrie Ziarul de Iași.

Medicii i-au recomandat pilule contraceptive, dar copila a refuzat și a cerut sterilet, aceasta fiind cea mai tânără persoană care a cerut așa ceva în maternitatea din Iași.

Chiar dacă are doar 14 ani, medicii spun că nu are nevoie de acordul părinților pentru contracepție.

„Numărul mamelor minore se menține ridicat. Tendința de începere a vieții sexuale este în continuare în scădere. Viața sexuală începe acum de la 12-13 ani, mai ales anumite etnii, dar și mediul rural, unde rata de abandon școlar e mai mare. Noi avem gravide în evidența spitalului în vârstă de 13 -14 ani și chiar tinere care au devenit mame la 14 ani. Tinere impropriu spus, de fapt sunt copii cu copii”, a declarat dr. Irina Cațighera, medic primar în Planificare Familială.

Citește și
gravida
Parlamentul a adoptat noi drepturi pentru mamele minore. Ce vor putea decide cele care au împlinit 16 ani
Trei fete de 14 ani au născut în doar câteva zile, la maternitatea din Iași

Săptămâna aceasta, la maternitatea din Iași au mai născut încă trei minore- două tot de 14 ani și una de 17 ani. Toate fetele au ales să-și păstreze nou-născuții și să devină mame. Ele beneficiază de consiliere psihologică, suport din partea asistentelor sociale și îndrumare din partea serviciului de planificare familială.

Dr. Irina Cațighera le recomandă tinerilor să consulte un medic înainte de a-și începe viața sexuală, deoarece multe dintre cazurile de mame minore sunt rezultatul lipsei de informare.

Medicul explică că nu sunt puține situațiile în care, după ce devin mame, minorele abandonează școala. În mediul urban există câteva cazuri în care mamele minore își continuă studiile, însă în mediul rural aproape toate abandonează școala.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult