Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O caravană organizată de Crucea Roșie le va oferi asistență medicală refugiaților din Brașov

Your browser doesn't support HTML5 video.

O caravană organizată de Crucea Roșie le va oferi asistență medicală refugiaților din Brașov. La etajul unui bloc au fost amenajate cabinete, iar timp de două zile medicii vor face consultații, ajutați de voluntari.

O femeie a fugit din Odessa, împreună cu familia ei, și a găsit adăpost în Brașov. Acum a avut ocazia să își facă un control medical pentru a fi sigură că starea ei de sănătate este bună.

Inna Voitkova, refugiată: "Dacă avem probleme de sănătate putem vorbi despre asta și primim soluții. Avem parte de sprijin. Avem probleme cu inima. Noi toți trăim cu stres, chiar și copiii".

La cabinetele medicale au venit și refugiați care vor să se vaccineze împotriva Covid-19.

Refugiații pot beneficia de controale medicale la oftalmologie, cardiologie, pediatrie și pot face ecografii.

Andreea Furtună, director programe Crucea Roșie Română: „Îi introducem datele personale: nume, prenume, cod numeric personal și apoi fiecare își alege din cele cinci cabinete unde vrea să meargă și în fiecare cabinet există o asemenea platformă. Se completează fișele fiecăruia și apoi pe măsură ce sunt consultați, la sfârșit primesc un raport.”

În caravana Crucii Roşii s-au implicat 10 medici și 25 de voluntari din Brașov și București.

Raluca Buzea, manager educație pentru sănătate Crucea Roșie Română: „Fiind mulți copii, au acuzat probleme medicale, sunt persoane în vârstă, au acuzat probleme cardiace. Faptul că nu au medic de familie, faptul că nu se pot trata de bolile pe care ei le urmăreau în mod curent, aici au acces gratuit la camerele de gardă, dar pentru a evita ajungerea în aceste camere de gardă, ne-am gândit că ar fi bine o caravană de sănătate.”

Doar în primele orele au trecut pragul cabinetelor aproximativ 30 de refugiați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult