Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Muzeul Brukenthal are doi angajați cu blană, care ajută departamentul de marketing

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă aveţi în plan să vizitaţi Muzeul Brukenthal din Sibiu, căutaţi-i şi pe Antonello şi Donatello. Sunt greu de ocolit odată ce îi vedeţi pentru că sunt doi motani dolofani, care abia aşteaptă să fie alintaţi.

Foarte iubiţi de turişti, pisoii sunt ajutoarele de nădejde ale departamentului de marketing şi relaţii publice şi îşi îndeplinesc foarte bine misiunea de promovare. Şi alte muzee din lume, cum este faimosul "Ermitaj" din Sank Petersburg, au astfel de angajaţi cu blăniţă.

Cei doi motani au devenit rezidenţi ai Muzeului de Artă Brukenthal din Sibiu în urmă cu aproximativ 10 ani, pe când aveau doar o lună şi au fost salvaţi de la moarte de directorul instituţiei. Au fost botezaţi, cum altfel, după doi artişti renascentişti celebri. Acum au o funcţie importantă în instituţia de cultură şi toată lumea îi iubeşte.

Antonello este ghid când vine vorba de expoziţii şi vernisaje. De altfel, el este şi extrem de sociabil. Adoră să fie alintat şi mângâiat, pe când fratele său este mai mofturos şi se lasa cucerit mai greu.

De multe ori cei doi motani fură atenţia turiştilor care uită de exponate şi nu se mai satură să îi dezmierde. Aşa se face că în perioadele aglomerate cei doi motani fac pe ghizii cu rândul. Deşi roşcovanii sunt pisici cu greutate, şi la propriu şi la figurat, amândoi patrulează prin curte şi adoră să îi întâmpine pe angajaţi.

Ca adevăraţi promotori ai muzeului, motanii apar şi pe suveniruri. Pe lângă suveniruri, simpaticii motani apar şi pozele cu care turiştii pleacă de la muzeu, pentru că le plac şedinţele foto. În urmă cu câţiva ani, motanii au salvat un pui care rămăsese într-un pom, în curtea muzeului. Datorită lor, pisoiul botezat ulterior Rafaelo, a fost adoptat. Muzeul Brukenthal a fost inaugurat în 1817 şi este vizitat anual de peste 500.000 de turişti. În 2015, instituţia de cultură a primit titlul "Traveler's Choice Museums", din partea TripAdvisor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult