Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care un tânăr spaniol a decis să aleagă Iașiul pentru bursa Erasmus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Oraşul celor şapte coline vrea să le stârnească din nou curiozitatea turiştilor printr-un proiect inedit.

O asociaţie din Iaşi a proiectat o hartă interactivă care îi va purta pe cei cu chef de aventură prin cartierele istorice ale oraşului. Pentru toate traseele din program sunt incluse tururi cu ghid în romană şi engleză.

Tineri veniţi la studii din toate colţurile continentului au descoperit miercuri tainele "Oraşului Teilor", într-un tur ghidat în engleză.

"Am venit aici acum doi ani. Un prieten mi-a spus că ar trebui să aleg Iaşiul ca destinaţie pentru Erasmus pentru că este foarte frumos. Este ceva ce încă nu am vizitat. Este Palatul Culturii. Nu ştiu de ce, dar o voi face în curând", spune Antonio, un student venit din Spania.

Acum, turiştii care vor să ia la pas străzile Iaşiului au toată istoria oraşului în buzunar.

Citește și
Eleve
Cinci adolescente au ajuns la spital, după ce au fumat etnobotanice

"Este prima zi pentru mine în Iaşi. Am văzut statuia lui Eminescu, am fost la muzeul universităţii, Copou, parc. Pentru tineri o aplicaţie e ceva absolut necesar", spune un turist.

"Nu cred că e suficient promovat şi e plăcut să vezi grupuri de turişti în Iaşi", este de părere un alt turist.

Autorii aplicaţiei vor să arate ca Iaşiul este un oraş multicultural, aşa că le-au dat şansa turiştilor să păşească, de exemplu, pe traseele din cartierele istorice greceşti, italiene, armene sau evreieşti.

"Pot vedea peste 80 clădiri, existente sau dispărute, obiecte, artefacte, lucrări de artă sau personalităţi care au marcat istoria oraşului. Acestea pot fi filtrate în funcţie de minoritatea care îi interesează", explică George Pleșu, președinte al asociației ALT Iași.

Harta interactivă îi va purta pe curioşi de-a lungul veacurilor şi va spune povestea fiecărui colţ de istorie.

"Marea realizare este ca noi dăm şi informaţii despre fiecare obiectiv pe care l-am luat în calcul. Este şansa ieşenilor şi a celor din afară, turişti străini sau din alte oraşe, să afle ce a însemnat Iaşiul până la Al Doilea Război Mondial", a transmis Rodica Pop, direcția pentru cultură Iași.

Pentru o notă de autenticitate în plus, realizatorii aplicaţiei au lansat un apel către ieşenii care îi pot ajuta: să completeze colecţia cu fotografii de epocă ale oraşului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult