Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de rățuște galbene s-au întrecut pe râul Cibin, pentru o cauză nobilă. Despre ce este vorba

Your browser doesn't support HTML5 video.

Întreceri amuzante în două mari orașe ale țării, unde mii de rățuște din plastic au fost lansate pe apă, ca să aducă bani pentru cauze nobile.

Fiecare jucărie a avut un sponsor, care a donat zece lei pentru dotarea unui liceu din Sibiu și pentru realizarea unui lift la Spitalul de Neurologie din Cluj.

Mii de rățuște galbene au fost lansate în apele râului Cibin, la Sibiu. Toate aveau o singură țintă - să aducă bani pentru dotarea laboratorului de panificație al unui colegiu din oraș. Pe malul apei, spectatorii s-au bucurat de ziua însorită de vară și de atmosfera de concurs.

Tătic: „Niște rățuște haioase! Și sperăm că poate printre ele se află și rățușca noastră!”.

Bărbat: „Foarte frumoasă ideea! Cibinul arată frumos cu atâtea rățuște”. Femeie: „Patru rățuște. Doi adulți și doi copii”.

Citește și
ratuste - 4
O femeie a rămas surprinsă după ce ouăle de la supermarket au eclozat. Acum are trei rățuște drept animale de companie. FOTO

Cârdul imens de rațe, unele cu susul în jos, altele cuminți, au ajuns după câteva minute bune la linia de finiș. Chiar și cele mai îndrăznețe dintre ele au fost prinse în năvodul pescarilor.

Pescar de rațe: „Absolut, ca și anul trecut au ținut și băieții cu nhanciocele, au ținut și plasele. Au venit toate pe o parte și ne-am făcut treaba”.

Joaca a adunat 10.000 de euro, însă la această sumă se vor adăuga și alți bani, veniți de la sponsori și de la administrația locală. În final, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Sibiu va avea malaxoare și cuptoare electrice performate.

O competiție identică a avut loc în Cluj-Napoca

O competiție identică a avut loc și în Cluj-Napoca. Sute de oameni au făcut galerie pentru rățuștele favorite. Un băiețel, de exemplu, și-a cumpărat un cârd întreg de rățuște.

Oamenii au urmărit cursa cu sufletul la gura.

Mamă: „Merg destul de bine. Sper că n-au rămas blocate în iarbă mai devreme”.

Banii colectați astfel vor fi folosiți pentru realizarea unui lift exterior la Spitalul de Neurologie din Cluj. Acum, pacienții sunt nevoiți să urce pe scări ori, în cazuri grave, sunt duși cu targa.

Sorina Sechelea, asistent medical: „Să transportăm pacienții la etaj, să îi coborâm. Trebuie să meargă de multe ori la investigații peste noapte și nu avem alte mijloace”.

Asociația, care și-a propus să rezolve problema, mai are nevoie de 20.000 de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult