Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de rățuște galbene s-au întrecut pe râul Cibin, pentru o cauză nobilă. Despre ce este vorba

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 4.000 de rățuște galbene s-au întrecut în apele râului Cibin, din Sibiu, pentru un scop nobil.  

Fiecare rățușcă din plastic a fost ”adoptată”, iar banii strânși vor ajuta renovarea unei centru de plasament, în care locuiesc peste 40 de copii.

Inedita cursă de rățuște i-a cucerit pe spectatorii mari și mai ales pe cei mici, iar malurile râului au fost pline de curioși.

Prima rață care a trecut linia de finiș i-a adus celui care a adoptat-o un premiu de 500 de euro. Oricine a putut adopta o rățușcă pentru 10 lei.

”3, 2, 1, start!”

Citește și
teledon Ucraina
Teledonul caritabil „Save Ukraine – StopWar”, difuzat duminică seara, live pe Voyo și Pro TV Plus

Miile de rățuște galbene au umplut o prelată uriașa, iar după numărătoarea inversă au fost aruncate în apele râului Cibin.

Cârdul imens de rațe, unele cu susul în jos, altele elegante și cuminți, a ajuns la linia de sosire după câteva minute bune.

Chiar și cele mai îndrăznețe dintre ele au fost prinse în năvodul pescarilor specializați în astfel de jucării plutitoare.

”Mi-a plăcut foarte mult, ne bucurăm enorm de tare că am reușit să nu pierdem nici o rață și le-am pescuit pe toate. A fost prea rapidă toată treaba ca să apuc să le număr”.

Toți voluntarii implicați în acest concurs s-au bucurat că nu au existat ”evadări” şi toate rățuștele au fost recuperate în siguranță.

Maria: "A fost emoționantă, toată lumea abia aștepta, era numărătoarea inversă. Lumea voia să mai facă poze după ce am adunat rățuștele".

Cursa de rățuște a adunat 10.000 de euro

Indiferent de vârstă, spectatorii s-au bucurat de ziua însorită de vară și de atmosfera de concurs.

”Tătic cu băiețel: Foarte frumos, am zis să venim să vedem. Și la junior îi place foarte mult. Băiețelul: Îmi plac toate rățuștele frumoase”.

”Reporter: Cursa cum a fost? Fetiță: Frumoasă. Reporter: De ce ți-a plăcut? Fetiță: Pentru că îi pot ajuta pe cei bolnavi și că aș putea câștiga”.

Cea de-a 5-a ediție a cursei caritabile de rățuște a reușit să strângă o sumă importantă: 10.000 de euro, care va fi donată.

Cristina Cotoară, organizator: "Cauza de anul acesta fiind susținerea centrului de plasament Gulliver unde locuiesc 46 de copii, care au nevoie de sprijinul nostru".

În cele cinci ediții ale acestei amuzante întreceri au participat peste 13.000 de rățuște, iar banii strânși au ajutat și alte cauze, inclusiv renovarea Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Sibiu.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult