Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metoda prin care câțiva indivizi au înșelat mai multe bănci. Lovitură de 130.000 de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Percheziții de amploare, miercuri dimineață, în 3 județe din țară! 17 indivizi sunt acuzați că au înșelat mai multe instituții financiare din România, după ce au luat credite de nevoi personale și nu le-au mai plătit.

Prejudiciul depășește 130.000 de euro.

Infractorii s-au folosit de adeverințe de venit false, emise de o femeie din București, creierul întregii înșelătorii.

17 suspecți au fost ridicați de polițiști în București, Ilfov sau Teleorman și aduși la audieri la Secția 1. Cu ajutorul unor adeverințe false, din care ar fi reieșit că au funcții de coducere și salarii mari, indivizii au reușit să ia credite în valoare de 589.000 de lei, adică peste 130.000 de euro. Nimeni nu a mai plătit, apoi, ratele.

Pe lângă creditele de nevoi personale, de data această escrocii ar fi încercat să obțină și credite de zeci de mii de euro pentru ”prima casă”. Unii dintre reprezentanții instituțiilor bancare și-au dat seama că este ceva în neregulă cu dosarele și au anunțat autoritățile. Poliția și-a dat seama are de a face cu un grup organizat.

Citește și
metoda accidentul
Motivul pentru care o femeie a dat un avans de 2.000 de euro unor escroci după un telefon

Polițiștii au date care arată că în spatele afacerii a stat o femeie care emitea adeverințe false. Rudele celor aduși la audieri se apară și spun că au fost păcăliți și că nu s-ar fi ales cu niciun ban.

Ruda unei persoane adusă la audieri: "A purtat-o la trei, patru bănci și mereu îi spuneau că s-a refuzat. Dar probabil cineva a luat banii în numele ei."

Straniu este că reprezentanții instituțiilor bancare nu și-au dat seama, de-a lungul timpului, că au de a face cu documente falsificate.

Dragoș Nichifor, broker credite: "Sunt instituții financiare ce nu folosesc baza de date ANAF, poate din cauza costurilor mai ridicate, și așa există posibilitatea ca adeverința să nu fie verificată corespunzător, iar creditul să fie alocat."

În luna decembrie a anului trecut, polițiștii au descoperit și un alt grup infracțional care, tot prin credite false, a reușit să prejudicieze mai multe bănci din țară cu un milion de lei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult