Măsuri anti pestă la pelerinajul Sf. Parascheva. Credincioșii nu au voie cu carne de porc
Your browser doesn't support HTML5 video.
Credincioşii au început să vină încă de marți şi aşteaptă să se închine la moaştele Sfintei, care vor fi scoase joi în curtea catedralei. Autorităţile se tem că valul uriaş de oameni ar putea duce la răspândirea focarelor de pestă porcină, aşa că îi îndeamnă să nu aducă cu ei sandvişuri cu carne de porc şi le verifică pachetele.
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare, împreună cu cei de la Drumuri, au montat pe drumurile de acces în oraş covoare îmbibate cu dezinfectant împotriva pestei porcine africane. Şoferii maşinilor, microbuzelor şi autocarelor cu pelerini sunt obligaţi să încetinească şi să treacă prin filtrele speciale.
Gabriel Ciobanu, director DSV Iaşi: "Se montează covoare speciale la intrarea în oraş dinspre Roman, Vaslui, Botoşani.”
Mai mult, autorităţile controlează bagajele pelerinilor care vin organizaţi în grupuri, de teamă să nu aibă cu ei carne şi preparate din porc.
În ultimii ani, la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva au venit, de fiecare dată, peste 200.000 de pelerini, din toată ţara. Acum vor fi şi mai mulţi, datorită vremii mai calde decât de obicei şi sărbătorii religioase care cade într-o zi de duminică.
Primii credincioşi au sosit deja din Galaţi şi Bucureşti. Mulţi spun că au respectat regulile şi au în bagaj doar fructe şi sandvişuri cu pui.
Controalele se vor intensifica şi în vamă, dar şi printre comercianţii care participă la târgul de la Iaşi.
Cei care vin din cele 13 judeţe afectate de pesta nu au voie să vândă carne de porc. Producătorii din celelalte zone sunt obligaţi în schimb să prezinte un aviz sanitar. În caz contrar, vor fi amendaţi.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: pesta porcina , pelerinaj , cuvioasa parascheva
Dată publicare: 09-10-2018 18:22