Mai mulți medici fac educație sanitară pe rețelele sociale. „Sunt minore care nu pot discuta cu părinții”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Ideea lor a avut succes, iar unele clipuri au depășit un milion de vizualizări. Cum recunoaștem un atac de cord, sau cum ne ferim de o sarcină nedorită, sunt doar câteva întrebări la care tinerii pot găsi răspuns.
Important este că sfaturile vin de la specialiști și sunt prezentate într-un mod simplu și atractiv.
Adrian este medic rezident și s-a specializat în obstetrică-ginecologie. Ideea de a posta pe Tik-Tok informații medicale pe înțelesul tuturor i-a venit după ce a văzut cât de multe tinere minore vin să nască la maternitatea din Iași unde lucrează.
Acum are peste 230 de mii de urmăritori, iar un singur clip face și sute de mii de vizualizări.
Adrian Sescu, medic rezident obstetrică-ginecologie: "Este o crimă în România că educația sexuală nu este încă implementată în școli. Sunt minore care nu pot discuta cu părinții, intră pe profilul meu, conștientizează ce înseamnă sarcina.”
Tot din Iași este și Cezar. Este cardiolog, iar în pandemie a început să posteze clipuri despre problemele cardiovasculare des întâlnite.
Un clip, de exemplu, a ajuns viral şi are peste 1 milion de vizualizări.
Cezar Amititeloaie, medic cardiolog: "A crescut foarte mult traficul, audienţa, am văzut ca ceea ce fac e de interes. Am zis să-i învăț să facă ceea ce practic și eu, să mănânce sănătos, să facă sport, să doarmă și să iasă în natură."
Și unii medici de familie se ocupă în timpul liber de educarea publicului, pe reţelele sociale.
Pe rețelele sociale şi-au făcut conturi şi medici stomatologi, dermatologi sau oftalmologi care le explică utilizatorilor, în cuvinte cât mai simple, informații utile pentru o viaţă sănătoasă.