Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai mult de un milion de turiști au vizitat până acum litoralul românesc. Care este cea mai căutată stațiune

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai mult de un milion de turiști au vizitat până acum litoralul românesc, iar alți 400.000 sunt așteptați până la sfârșitul lunii august. Cea mai căutată stațiune este Eforie Nord, însă nici celelalte nu duc lipsă de clienți.

Bilanțul provizoriu arată însă că străinii n-au prea călcat anul acesta pe nisip românesc, așa că patronatele din turism caută soluții să-i atragă și să prelungească sezonul.

Traficul îngreunat inclusiv într-o zi de luni spre Eforie Nord este cel mai bun indicator că stațiunea este plină până la refuz.

Drumul Național 39, cel care face legătura între stațiunile din sudul litoralului, este cel mai aglomerat. Între Eforie Nord și Eforie Sud se circulă bară la bară.

Cu prețuri mai mari ca în alți ani, Eforie Nord a devenit preferata turiștilor în 2022.

Citește și
all inclusive
Vacanțele all inclusive rămân preferatele turiștilor români. Cât costă un astfel de sejur pe litoral

Turist: ”Problema este că anul acesta șezlongurile sunt mult prea alăturate".

”Reporter: De ce în Eforie? Nu e totuși aglomerat? Turist: Dar e frumos și dacă e aglomerat”.

Turist: ”Am zis că aici e mai pentru familie, Costinești e pentru tineri, Mamaia e prea scump. Acum, cu vouchere, cu astea, ne mai decontează, suntem bugetari".

Cei peste un milion de turiști care au fost deja la mare în acest sezon au mers însă și în celelalte stațiuni.

Adi Voican, manager agenție de turism: ”Dacă vrei să ajungi seara în Vama Veche, vei vedea că toata lumea e acolo. Și Mamaia s-a umplut, Neptunul a făcut un pas în sus, zeci de milioane de euro investiți".

Cristian Bărhălescu, reprezentanrt ANAT Sud Est: ”La 1 august discutăm de peste un milion de turiști, oficial".

”Imaginea României e mai proastă decât realitatea, dar nici realitatea nu e mai bună”

Litoralul românesc nu a fost însă în acest sezon pe harta străinilor.

Dragoș Anastasiu, investitor în turism: ”Imaginea României e mai proastă decât realitatea, dar nici realitatea nu e mai bună, avem multe de îmbunătățit".

E plin de angajați aduși din țări exotice, dar tot există o criză de personal. Astfel, serviciile nu sunt la nivelul prețurilor cerute.

Aflat și el în concediu pe litoral, ministrul Muncii nu a știut să spună câți muncitori străini avem sau de câți ar mai fi nevoie la malul mării.

Marius Budăi, ministrul Muncii: ”Nu este o situație pe care să o am acum la mine, mi-am întrerupt și eu vacanța ca să vin aici la această întâlnire, dar dacă îmi dați un răgaz ca să am acces la Revisal, vă răspund la această întrebare".

Patronatele din turism anunță că și în luna august sunt deja confirmați peste 400.000 de turiști pe întreg litoralul românesc. Și se caută soluții ca sezonul estival să se extindă și în toamnă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult