Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scene ca din ”Păsările” lui Hitchcock în Botoșani. Localnicii, disperați de invazie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ciorile au pus stăpânire pe Botoşani, iar oamenii sunt disperaţi. Păsările s-au înmulţit excesiv şi fac un zgomot de nedescris. În tot acest timp, autorităţile nu au prea multe opţiuni. Ciorile sunt protejate prin lege.

Dimineaţa, cerul din Botoşani se întunecă brusc atunci când stolurile traversează oraşul. Zgomotul este tulburător la fel şi mizeria lăsată în urmă de păsări.

Peste zi ciorile merg să caute de mâncare la groapa de gunoi de lângă oraş, dar seara se întorc la cuiburi.

Disperate, autorităţile au încercat să le alunge cu nişte dispozitive care imită sunetul de puşcă. Dar pentru că sunt extrem de isteţe ciorile au înţeles repede că nu este vorba despre un pericol real. Aceste păsări care trăiesc cel puţin 100 de ani sunt la fel de inteligente ca delfinii şi cimpanzeii.

Citește și
nicolae robu
Primarul Timișoarei: ”Nu punem cioara mai presus de om”. Ultimele măsuri anunțate

Eugen Turcanu, director DSPSA Botoşani: "Am încercat diverse metode legale pentru a le combate, precum folosirea unor tunuri cu gaz butan. La început are efect, o săptămână-două. Ulterior se învață.''

Cioara este un sanitar gratuit, pentru că se hrăneşte cu rozătoare şi hoituri. De aceea pasărea este protejată prin lege în România, iar capturarea sau uciderea ei se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 30.000 de lei la 60.000 de lei.

Ciorile s-au înmulţit necontrolat, iar una dintre cauze ar putea fi împuşcarea iraţională a uliilor, şoimilor, acvilelor şi bufniţelor mari - singurii duşmani capabili să le prădeze.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult