Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Localitate din Prahova, izolată de lume după ce s-a rupt drumul de acces. ”Suntem ai nimănui, își bat joc”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație revoltătoare în Prahova, unde un drum județean a fost rupt de o alunecare de teren. Rămași izolați, locuitorii satului Pietriceaua spun că autoritățile știau încă din vară că șoseaua era fisurată, dar nu au reparat-o la timp.

 

Cei de la consiliul județean recunosc că au primit bani pentru acest drum din fondul de urgență al Guvernului, însă n-au apucat să facă proiectul și licitația de atribuire a lucrărilor.

1.500 de oameni trăiesc în Pietriceaua și sunt afectați de surparea drumului, provocata de ploiele abundente din ultimele zile Localnic: ”Dureroasă, situație foarte dureroasă, un sat uitat de lume, suntem ai nimănui, își bat joc de noi. E rupt de un an de zile, de un an de zile e rupt, acuma scuze că a plouat…aia e”. Nini Duica, locuitor Pietriceaua: ”Din cauza ploilor a plecat, a plecat și am rămas sinistrați aici, după cum vedeți au pus două- trei grămezi de balastru astăzi fiind luni n-a venit nimeni să înceapă”. În acest moment, singura variantă de a ieși din localitate este un drum ocolitor. Cristian Goagă, localnic: ”În loc de 20 de km sau 18, facem 55. Eu după kilometraj am luat aseară. Pe un sens”.

 

Citește și
Ce s-a întâmplat cu cursa Tarom, oprită de la decolare din cauza unei pasagere care a tușit
Incident pe Aeroportul Otopeni. Motivul pentru care o cursă Tarom a fost întoarsă din drum
Și casele oamenilor sunt în pericol

 

Așa că oamenii încearcă să găsească soluții pe cont propriu. ”Localnic: De exemplu, acuma soția vine de la serviciu, lasă mașina unde e rupt drumul, mă duc o iau. Reporter: Aveți noroc că aveți două mașini? Localnic: Absolut, eu, dar sunt alții cărora le e mai greu”. Din păcate, pământul se tot mișcă în Pietriceaua și pune în pericol nu doar drumul ci și casele unor localnici. ”- Aici când s-a rupt? - Acuma s-a rupt, nu era rupt. Acuma”. Autoritățile județene recunosc că au la dispoziție 1,3 milioane de lei pentru rezolvarea problemei.

Dar până acum nu s-a întâmplat nimic, deși în consiliile județene salariile se ridică și la peste 10.000 de lei pe lună, iar organigramele sunt pline de consilieri cu venituri lunare consistente.

Dumitru Tudone, vicepreședinte CJ Prahova: ”Noi preconizăm ca până în primăvară să finalizăm licitația și partea de proiectare urmând ca prima perioadă de timp care ne va permite din punct de vedere meteorologic să asigurăm trecerea la execuție a drumului”. Consiliul Județean a anunțat că, până atunci, va aloca 500.000 de lei pentru o scurtă variantă ocolitoare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult