Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liber la biserică și pelerinaje, pentru vaccinați și nevaccinați. Sute de oameni au mers pe Dealul Mitropoliei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Biserica rămâne printre puţinele spaţii publice unde accesul este liber, indiferent dacă oamenii sunt sau nu vaccinaţi.

Iar pelerinajul dedicat Sfântului Dimitrie, început oficial săptămâna trecută, continuă şi luni în Capitală. Sute de oameni s-au adunat pe Dealul Mitropoliei, de la primele ore ale dimineţii. Anul acesta, pelerinajul se organizează în condiţii speciale. Masca şi distanţa de 1 metru şi jumătate sunt obligatorii, iar racla este dezinfectată permanent.

Profitând de vremea frumoasă, valuri de oameni din toată ţara au venit să se roage pentru sănătate în biserică, la Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou.

Femeie: „Să fie sănătoşi şi să ne ajute Dumnezeu, să ne ferească şi să ne ocrotească de toate bolile şi de toate răutăţile”

Reporter: Sunteţi vaccinată?

Femeie: „Nu sunt”.

„Să ne rugăm pentru copii, pentru ţară, pentru linişte, pentru pace, terminarea bolii”, spune o altă femeie, din Tecuci, mărturisind că este vaccinată.

Bărbat: „Încercăm să fim umani, să fim buni creştini şi foarte buni înţelegători cu oamenii noştri. Măsurile sunt acestea care ni se oferă, dar noi trebuie să le respectăm”

Reporter: Sunteţi vaccinată?

Femeie: „Nu”.

Reporter: De ce?

Femeie: „Pentru că mi-e frică, să spun drept, dar dacă în caz ne obligă cu munca o să ne facem”.

Accesul se face pe rând, pentru evitarea aglomeraţiei, iar credincioşii trebuie să păstreze o distanţă de 1,5 metri între ei, şi să poarte masca. Se păstrează ordinea permanent, datorită forţelor de ordine şi gardurilor de protecţie, iar cei care aşteaptă la coadă, sunt ajutaţi de voluntari cu dezinfectant.

Mâine va fi sărbătorit Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, iar miercuri Sfântul Dimitrie Basarabov, considerat, de peste 200 de ani, ocrotitorul Bucureştilor. Pelerinajul din Capitală se va încheia oficial pe 28 octombrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult