Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lege în România. Șoferii pot fi amendați dacă fumează într-o mașină de serviciu

Fumatul în spațiile închise de la locul de muncă sau în spațiile publice închise reprezintă contravenție, iar persoana care face acest lucru poate fi sancționată, conform prevederilor Legii antifumat.

Potrivit AvocatNet.ro, recent, Poliția a anunțat că a aplicat amenzi de 500 de lei pentru fumatul în mașina de serviciu.

În urmă cu câțiva ani, prin Legea nr. 15/2016 s-a stabilit că fumatul în spațiile publice închise și în spațiile închise de la locul de muncă este interzis.

Astfel, cei care vor fuma în aceste spații pot fi sancționați cu amenzi de sute de lei.

Conform prevederilor legale, prin spațiu închis de la locul de muncă se înțelege „orice spaţiu care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă”.

Pentru nerespectarea regulilor privind fumatul, sancțiunile sunt:

Citește și
Polițiști cercetați pentru averi nejustificate. Inspectorii i-au prins chiar și cu bani din jocuri de noroc
Polițiști cercetați pentru averi nejustificate. Inspectorii i-au prins chiar și cu bani din jocuri de noroc

-► persoanele fizice care fumează în spațiile în care fumatul este interzis: amendă contravențională de la 100 la 500 de lei;

-► persoanele juridice care administrează spațiile în care fumatul este interzis: amendă contravențională de 5.000 lei (prima abatere), amendă contravențională de 10.000 lei și suspendarea activității până la remedierea situației (a doua abatere), amendă contravențională de 15.000 și închiderea unității la următoarea abatere.

Totodată, un angajat poate fi sancționat pentru că fumează într-un spațiu închis de la locul de muncă atât de către angajator, cât și de către polițiști.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult