Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lecția oferită de o femeie stabilită în Italia. Mesaj pentru românii plecați la muncă în afară

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie de 34 de ani din Focşani, acum stabilită în Italia, ne dă o lecţie de viaţă.

E hotărâtă să schimbe soarta copiilor abandonaţi de părinţii care pleacă la muncă în străinătate. A realizat un scurtmetraj, iar în rolul principal se află actriţa Maia Morgenstern. Premiera a avut loc în cadrul unui festival de film din Italia.

Scurtmetrajul "Inima albastră", care durează aproape 20 de minute, este realizat de Violeta Bârlă. Este prezentată povestea Laurei, mama a doi copii, care împinsă de greutăţi merge la muncă în Italia. Tânăra arată cât de traumatizantă este această experienţă pentru copii şi cum le afectează relaţia.

Violeta a fost abandonată de mică şi a trăit în orfelinat până la 18 ani. Apoi a mers în Italia, iar acum este actriţă, regizor şi profesoară la o şcoală de cinematografie din Italia. Tot aici a fost realizat şi scurtmetrajul, alături de Maia Morgenstern.

Violetă Bârlă, regizor: "Emigraţia înseamnă pentru mine inimă în primul rând, istorie, poveşti de viaţă. Voiam să sensibilizez oamenii, e un film dedicat lor."

Bugetul s-a ridicat la aproximativ 15.000 de euro, iar toţi banii au fost donaţi de un afacerist român, stabilit acolo. Românca va porni în turneu cu aceast scurtmetraj în Barcelona, Torino şi Statele Unite, la consulatul român. La noi va ajunge în aprilie, la Institutul Cultural roman din Bucureşti.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult