Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ioan Aurel Pop: „Astăzi se cultivă deciziile minorității și majoritatea va fi obligată să respecte deciziile minorității”

Președintele Academiei Române, prof. dr. Ioan Aurel Pop, consideră că „astăzi se cultivă deciziile minorității și majoritatea va fi obligată să respecte deciziile minorității. Și asta înseamnă anarhie și haos și nu poate conduce la nimic bun”.  

Președintele Academiei Române, prof. dr. Ioan Aurel Pop, a declarat într-un interviu pentru Monitorul de Suceava că „astăzi se cultivă deciziile minorității și majoritatea va fi obligată să respecte deciziile minorității. Și asta înseamnă anarhie și haos și nu poate conduce la nimic bun”.

Șeful Academiei Române s-a referit și la ”acești toboșari ai vremurilor noi, noii ideologi, care vor să ne oblige să rămânem fără cultură, cu tabula rasa, ca să poată face ce doresc, pentru că, se știe, un om care nu are cultură e un o manevrabil”.

”Pe niciun manual nu scrie ”Istoria românilor”. Așa ceva nu se poate”

Ioan Aurel Pop a mai spus că „după 1989, eu rareori am văzut în fruntea noastră oameni care să țină cu poporul”, iar „la noi nu avem nici un ideal, nu ne gândim care este datoria noastră de oameni, ce trebuie să facem în jurul nostru”.

Președintele Academiei Române și-a exprimat nemulțumirea și față de modul în care se studiază istoria în învățământul românesc: „Dacă luați niște manuale, pe niciun manual nu scrie ”Istoria românilor”. Așa ceva nu se poate. Adică încă există poporul român în Europa, încă există națiunea română și deocamdată încă există un stat numit România. Cum să nu învăț eu istoria locului meu?”.

Citește și
Dan Voiculescu, Mihai Sora
Mihai Șora: Dan Voiculescu, ”turnătorul cu ifose de intelectual”, publicat la Academia Română

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult