Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu de proporții în Devesel. Zeci de gospodării au luat foc: ”E un haos, altceva nu e”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost prăpăd într-o comună din județul Mehedinți. Câteva zeci de gospodării au fost afectate de un incendiu violent, cel puţin o casă a fost distrusă complet, iar zeci de hectare au fost mistuite de flăcări uriașe.

Coloana de fum se vedea, luni seara, de la zeci de kilometri distanță, în ciuda eforturilor făcute de pompieri pentru a limita proporțiile dezastrului.

Pe parcursul nopții, pompierii au continuat să acţioneze pentru lichidarea focarelor.

Nenorocirea s-a produs în comuna Devesel, din județul Mehedinți. Alarma s-a dat încă de luni dimineață, când primarul a încercat cu forțe proprii să stingă un incendiu izbucnit la o miriște. Câteva ore mai târziu, vălvătaia scăpase de sub control și s-a întins extrem de repede într-un sat apropiat, unde a făcut prăpăd.

Constantin Neagu – proprietar casă arsă: "Nu avem decât ce-i pe noi, nu acte, nimic, nimic – pompierii nu au fost pe aici – veniră după ce arse."

Citește și
Piroman Italia
Piroman filmat când pornește un incendiu de vegetație. Flăcările s-au extins extrem de repede

Liviu Neagu – proprietar casă arsă: "Era casă, anexe, aici era magazie, aici două remorci de grâu."

Inclusiv cimitirul a fost trecut prin foc, dar și suprafețe mari de pădure și vegetație. Localnic: "E un haos, altceva nu e. Lua foc și în sat prin parte aia, luară clăi, garduri, tot, nu mai e nimic."

Localnică: "Tot satul arde, de jur împrejur, o mâna criminală, cine o fi dat foc în felul asta." Pe parcursul serii, cei 45 de militari din cadrul ISU Mehedinți au fost ajutați de două echipaje din cadrul ISU Dolj. Dar și așa, focul tot și-a făcut de cap.

Marius Gogăltan, ISU Mehedinți: "Vântul nu ține cu noi, au trecut flăcările peste brazde, acum noaptea se vede ușor la un moment dat ai impresia că a dat cineva foc, dar datorită tirajului trece în mijlocul miriștii și ia foc."

Valentin Popescu,. primar comuna Devesel, județul Mehedinți: "Sunt în jur de 25 de gospodării afectate, dar casa asta e arsă definitiv. în zona asta n-am întâlnit așa ceva vreodată." Și comisarii Gărzii de Mediu au venit în zonă pentru a monitoriza calitatea aerului, dar și pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Cîtălin Tutilescu, șef Garda de Mediu Mehedinți: ”Facem un apel către cetățeni să nu mai dea foc, pentru că de la o simplă ardere de miriște uitați ce se poate întâmplă."

Pompierii urmează să facă un inventar exact al pagubelor produse de vâlvătaie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult