Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iarna grea a revenit în Maramureș. Mulți șoferi s-au întors din drum

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iarna grea s-a întors în Maramureș, unde a nins neîncetat de miercuri seară, iar Pasul Gutâi s-a transformat în patinoar. Mulți dintre șoferi s-au întors din drum, iar alții au rămas blocați minute în șir pe marginea drumului. 

Și în munții Bucegi, ninsoarea, zăpada mare și ceața i-au pus în situații periculoase pe turiști.

Un grup de sportivi, 40 de juniori din loturile olimpice de judo lupte greco-române, au avut dificultăți la coborârea din Platoul Bucegilor, către Sinaia. Ei i-au chemat în ajutor pe salvamontiști, care i-au însoțit până la cota 1400.

Adolescenții nu mai puteau înainta prin zăpada mare, pe o ceață care limita vizibilitatea la 7 metri. Nici instalațiile de transport pe cablu nu funcționau, din cauza condițiilor meteo, așa că sportivii au coborât pe jos.

Și în Pasul Gutâi, care face legătură între localitățile Baia Mare și Sighet, au fost probleme, după ce mai mulți șoferi au rămas blocați la marginea drumului din cauza gheții de pe carosabil.

Citește și
iarna USA
Temperaturi de -50 de grade în SUA. Avertisment pentru populație: ”Nu ieșiți din casă”

În zonă a nins mult în ultimele ore, iar drumarii nu au făcut față situației.

Șofer de TIR: "Stau aici de 45 de minute nu reușesc să înaintez. Trei sărărițe au trecut, dar nu aruncă sare. Suntem pregătiți pentru iarnă, avem cauciucuri de iarnă, avem lanțuri, dar nu reușim să urcăm. Încercăm acum să văd dacă pot să urc." Șoferii nervoși spun că nimeni nu s-a ostenit cu deszăpezirea. Șofer: "Așa se circulă în România, nu vin să dea cu sare, nu avem ce să facem, mai încercăm, poate reușim să urcăm."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult