Habitat for Humanity caută 100 voluntari, care vor construi 8 case în 5 zile la BIG BUILD 2018
Galerie foto
Voluntarii se pot înscrie pe www.habitat.ro/bigbuild până pe 17 septembrie.
La ediția de anul acesta a BIG BUILD, un număr total de 240 de voluntari se vor afla în fiecare zi pe șantier și vor ajuta la construirea a 8 locuințe pentru 8 familii cu venituri mici din Cumpăna, județul Constanța. Habitat for Humanity România are nevoie de încă 100 de voluntari dornici să construiască 8 locuințe decente pentru 8 familii care acum trăiesc în condiții grele.
Voluntarii se pot înscrie până pe 17 septembrie pe platforma www.habitat.ro/bigbuild, unde își pot crea un profil de fundraiser pentru a strânge donația recomandată de 550 lei.
Din această sumă, Habitat for Humanity România va acoperi o parte din costurile materialelor de construcții și echipamentul de protecție pentru fiecare voluntar. Cei dornici să ajute la construcția primei case decente pentru familii greu încercate pot face voluntariat timp de 2, 3 sau 5 zile în perioada 1 - 5 octombrie, timp în care vor lucra alături de familiile beneficiare.
Voluntarii nu au nevoie de experiență în construcții – ei vor fi îndrumați permanent de o echipă de constructori profesioniști. Programul de lucru începe luni dis-de-dimineață, când pe șantier se află doar fundațiile caselor.
De-a lungul celor 5 zile, voluntarii vor ridica integral locuințele - vor ridica pereții, vor monta acoperișurile, vor izola termic locuințele și vor aplica tencuiala decorativă. La finalul evenimentului, vineri după-amiaza, casele sunt finalizate 100% la exterior și 80% la interior.
BIG BUILD este un eveniment anual de construire accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România pentru a marca Ziua Mondială a Locuirii, pe care ONU o sărbătorește în prima zi de luni a lunii octombrie.
La ediția din 2017, 820 de voluntari români și străini au construit 36 de case în cartierul Izvoare din Bacău (https://bit.ly/2h9gsxw), pentru 118 părinți și copii care până acum au trăit în locuințe supraaglomerate sau neadecvate.
De altfel, România se confruntă cu cele mai îngrijorătoare statistici de locuire din UE: peste jumătate din populație locuiește în condiții de supraglomerare, iar 14,4% dintre români sunt împovărați de cheltuielile cu locuința, care le consumă mai mult de 40% din venitul lunar.
În plus, 13,8% din populație nu își poate permite să își încălzească locuințele în timpul sezonului rece, iar 35% din stocul de locuințe sunt deteriorate și au nevoie urgentă de reparații.