Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Greșeala pe care o fac părinții care caută pe net cum să își crească și educe copiii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Principala sursă de informare a părinților, atunci când vine vorba despre creșterea și educarea copiilor, este mediul virtual, potrivit consultanților în comunicare relațională.

Părinții ajung să-i ceară sfaturi unui specialist abia după ce citesc diverse păreri pe internet, care însă de multe ori pot fi greșite. În România, sunt aproape 100.000 de site-uri tip blog, iar câteva sute se adresează părinţilor.

Evoluția tehnologiei și a rețelelor sociale a schimbat și modul în care părinții află informații despre creșterea și educarea copiilor. Specialiștii atrag, însă, atenția că nu tot ce citesc în mediul virtual este întotdeauna adevărat. Experiențele personale ale unor părinți nu sunt general valabile.

Gabriela Maalouf, trainer pentru copii și părinți: ”Cu siguranță ce ai citit pe blog este ceea ce a funcționat la un om pe planeta asta. Evident că poate să mai funcționeze și la alte persoane, dar dacă a funcționat la mine, nu înseamnă că 100% o să funcționeze la toată planeta.”

Blogger: ”Cred că ar trebui să luăm toate lucrurile pe care le citim și să le trecem prin filtru propriu, să vedem cu ce rezonăm și cu ce nu rezonăm. În momentul în care îi dai cuiva un sfat, dacă omul acela merge să aplice sfatul și reușește este meritul lui, dar de foarte mult ori, când sfatul dă cu virgulă, de vină vei fi tu pentru că ai dat sfatul greșit.”

Citește și
Parlament
Proiectul prin care românii erau obligaţi să-şi întreţină părinţii, retras din Parlament

Potrivit serviciului de monitorizare și analiză a site-urilor din România, în țara noastră sunt aproape 100.000 de bloggeri, dar doar 5.600 dintre aceștia sunt activi, adică au postat cel puțin un articol în ultimele 30 de zile. Nu se știe, însă, numărul exact al celor care scriu despre educarea și creșterea copiilor. Specialișii în social media estimează, însă, că sunt aproximativ 300 de astfel de bloggeri în toată țara.

Antonia Noel, consultant comunicare relațională: ”Că informația există este un lucru bun. Avem șansa față de acum 30, 40, 50 de ani să ne informăm în calitate de părinți, să ne luăm tot ceea ce credem de cuvință, dar este nevoie de o aplecare mai multă, către sinele propriu. Trăm într-o perioadă în care terapia nu înseamnă rușine, stigmatizare.”

Nansi Lungu, analist comportamental: ”Educația este o negociere pe care părintele o poartă tot timpul cu copilul. Mai degrabă trebuie să fim atenți la relația cu copilul decât să fim atenți la ce citim într-o parte sau alta.”

Mii de părinți participă în fiecare an la conferințe unde pot afla informații despre tehnologie, educarea copiilor, nutriție și sănătate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult