Goana nebună după cumpărături. Cât costă un coș cu bunătăți tradiționale
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cei care nu taie porcul, n-au neveste, mame, ori soacre pricepute, sau care nu vor să se complice, cumpăra specialităţi gata făcute.
Soţii Mogoş din Maramureş prepară de ani de zile specialităţi tradiţionale din carne de porc. Pentru un gust intens cotletul haiducesc, muşchiul ţigănesc şi pieptul de porc stau o vreme în fum din lemn de cireş.
Bianca Mogoș, administrator carmangerie: "Nu folosim conservanţi, coloranţi ori aditivi."
Preţul unui coş cu astfel de bunătăţi poate varia între 200 şi 500 de lei.
Clientă: "Carnați tradiţionali şi costiţă afumată, e mâncarea tradiţională românească. Mâncăm sănătos pe cât se poate."
Client: "De toate iau de sărbători că sunt numai tradiţionale."
Într-o carmangerie din Alba angajatele împachetează de zor mii de sarmale, cu orez, carne de porc şi piept afumat. Un kilogram de sarmale costă 20 de lei.
Adminstrator carmangerie: "Producţia de sarmale ne-a crescut faţă de o perioadă normală de 10 orii. Mii, nu pot să estimez, de două-trei săptămâni avem comenzi."
Clientă: "E bună ideea, când luăm gata făcut şi ştim că e bun." Client: "Este în beneficiul gospodinelor, acuma pot să stea mai liniştite de sărbători. Le luăm, le punem la fiert şi le servim calde."
Există însă clienţi şi pentru răcituri. Aceştia vor da 10 lei pentru 200 de grame de piftie.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!