Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gabriela Firea i-a acordat actriței Tamara Buciuceanu titlul de Cetățean de Onoare

Gabriela Firea i-a acordat actriței Tamara Buciuceanu titlul de Cetățean de Onoare a Municipiului București, precum și Cheia Orașului.

Evenimentul a avut loc acasă la marea artistă, potrivit unui comunicat al PMB.

"În Săptămâna Patimilor am fost în vizită la Doamna scenei românești, pentru a-mi exprimă dragostea, aprecierea și recunoștință și pentru a transmite mesajul de respect și recunoaștere a valorii din partea tuturor bucureștenilor și de fapt a tuturor românilor. Sunt convinsă că întreagă Românie dorește, prin acordarea acestui titlu, să facă o reverență în fața unei Doamne care reprezintă pentru noi toți un model. Profesionistă desăvârșită, un om demn și discret, doamna Tamara Buciuceanu Botez reprezintă un reper pentru noi toți, un exemplu de viață trăită în slujba oamenilor și a artelor.

A fost o onoare pentru mine, că Primar General, ca femeie și că om de cultură, să acord titlul de cetățean de onoare, precum și Cheia Orașului București, doamnei Tamara Buciuceanu Botez, care trebuie să ne fie tuturor un model demn de urmat.

Citește și
gabriela firea
Gabriela Firea, în pelerinaj în Grecia, alături de soțul ei. Mesajul transmis pe Facebook

Acest gest are dublă semnificație, mai ales că are loc chiar în anul în care aniversăm 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pentru că, așa cum bine știm cu toții, doamna Tamara Buciuceanu Botez s-a născut dincolo de Prut. Trebuie să învățăm să ne prețuim valorile, să le arătăm respect și recunoștință, pentru că, prin numele lor, România își arată valoarea în lume" - a spus primarul general, conform sursei citate.

Tamara Buciuceanu Botez: "Sunt emoționată că mi-ați trecut pragul casei chiar în preajma sărbătorilor de Paști. Distincțiile pe care mi le-ați oferit mă onorează și reprezintă pentru mine un gest deosebit de impresionant". Marea actrița a rememorat perioada în care a fost refugiată, împreună cu familia, din Basarabia, la Iași, de începuturile sale că actrița, precum și rolurile pe care le-a interpretat pe parcursul carierei sale.

Născută la data de 10 august 1929, la Tighina, Republica Moldova, Tamara Buciuceanu Botez este reprezentanta a generației de aur a teatrului românesc, fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie.

A jucat în peste 25 de filme, dar și pe scenele marilor teatre ale Capitalei: Giulești, Bulandra, Național, Teatrul de Comedie etc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult